Реклама / Ads
29| 29180 |08.01.2022 ГЛАСЪТ

ГЕРБ и Борисов са терористи по силата на негов подпис в Лондон

.
Научих ценен урок: за минимална политическа изгода, човек може да получи огромен политически позор. Думите са на Маргарет Тачър. Тази възможност Желязната лейди обяснява с желанието на някои политици на всяка цена да пребивават във властта, без да си дават сметка за начините и инструментите, с които се опитват да го постигнат. Чувството за безнаказаност и незаменимост са най-големият враг на всеки управленец.
 

Да избавиш обществото от подобни политици е по-трудно от десет Фолклендски войни. Затова законите трябва да се прилагат безкомпромисно, особено за пребиваващите във властта. Все уроци на Тачър, която е призната за една от най-влиятелните личности в света на ХХ век.

 

Нито тя, нито нейните съвети обаче имат значение за Борисов и ГЕРБ. Но за българските граждани би трябвало. Защото именно тя като британски премиер 11 години обявяваше приоритетът №1 гражданинът. Мнението и проблемите на всеки гражданин са най-важното нещо в моето управление! – подчертава неведнъж Тачър и воюва за това. Такова нещо тук нито сме чули, нито сме усетили. Ето какво трябва да започнем да учим.

През май 2016 г. като премиер Бойко Борисов участва в среща на върха в Лондон, на която подписва Меморандум, с който корупцията се приравнява по бруталност и щети към тероризма и се набелязват мерки за борба с уродливото явление. „Ние вече сме направили много в това отношение и в Лондон това ни го признаха“, - хвали се Борисов пред български журналисти, които по онова време все още не е нарекъл „мисирки“… Казва още: Ще се борим срещу корупцията, както и срещу тероризма, защото са едно и също“. Фантазията на тогавашния премиер отива съвсем далеч и той се хвали, че „нашата Комисия за конфискация е извършила конфискация за над 1 млрд. евро, което е най-голямата конфискация в световен мащаб“.

Не си играе бившият сикаджия – не признава нищо друго освен първото място. И дава всичко от себе си: през всичките години на управление му България е първа по корупция в ЕС!

През 2018 г. в Брюксел Борисов е още по-гръмогласен: „За 2-3 години ще се справим с корупцията и то ще се справим добре“.

 

Знаем резултатите.

 

И понеже сме първи по корупция в ЕС, можем да считаме, че сме първи по този вид тероризъм. Защото, съгласете се, да ограбваш собствения си народ и държава е висша форма на тероризъм.

 

За близо 12 години управление Борисов и ГЕРБ „постигнаха“ следното:

 

- Първи по смъртност в Европа и света!
- Първи по заболеваемост.
- Последни в Европа и на опашката в света по качество на здравеопазването - класация на Блумбърг. На 48-мо място от 55 държави, в анкета на СЗО от 2019 г.
- при най-ниски доходи на населението и заплати в ЕС България е на 1-во място по доплащане на медицински услуги от гражданите около 47%! За сравнение в Швеция 3%, Германия 3,2%, Латвия 4,6% и пр.
- Най-ниска продължителност на живот в ЕС - 74,9 г. В Испания - 83,5 г., Италия - 83,4 г. и т.н.
- Последни по жизнен стандарт в Европа. При среден коефициент за континента 45,6%, България е със 7%
- От години първо място по корупция в ЕС.
- Пълно отсъствие на върховенство на закона в ЕС.
- Първи по неграмотност в ЕС. 40% от българските младежи са функционално неграмотни.
- Последни по чужди инвестиции; българските компании изостават в инвестиционната си дейност.

- На 111-то място сме по свобода на словото и медиите.
- Последни по по износ на иновативни стоки в ЕС. Делът им в общия обем на експорта е едва 3,6%. В България броят на патентите е 4 на 1 млн. души, а в Естония са 33, в Германия 291, а средно за страните в ЕС 117;
- На дъното по дигитализация в ЕС.
- Последни по чужди инвестиции. Българските компании се изнасят в чужбина и там инвестират.
- Първи по употреба на алкохол на Балканите и 6-ти в света.
- Българските ученици и младежи са на първите места в Европа по употреба на амфетамини и анаболни стероиди.
- 1-ви сме в Европа по брой загинали в автомобилни катастрофи.
- На 93-то място сме по качество на пътищата от 171 страни.
- От 2014 г. досега, със средствата от ЕС, са завършени едва 400 км нови магистрали, което е най-ниското ниво в Европа.

 

Всичко това се дължи на лошо управление, злоупотреби, неработеща правна система – предимно прокуратурата, използване на институциите като бухалки срещу неудобни на властта хора, организации и медии. Огромният дял се пада на корупцията.

Ами да вземе все още съществуващата спецпрокуратура да повдигне едно хубаво обвинение на Борисов за бос на ОПГ, довело държавата ни до най-високо ниво на корумпираност, сиреч до разцвет на тероризма като политика на властта му.

 

Витали Роник

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 11390 |05.01.2022 Кафето на Вишински: Грешките на ГЕРБ и ДПС в защита на Гешев . 12| 27405 |05.01.2022 За е…о дупе цяр няма или как ГЕРБ ще съди Рашков . 36| 57594 |04.01.2022 Зависими от Борисов ченгета му докладват всеки ден. Време е за голямата метла! . 32| 13623 |03.01.2022 ГешевоБорисовоЦацаровите репресии срещу опоненти на мафията не са минало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads