Реклама / Ads
65| 10933 |04.12.2008 ГЛАСЪТ

Как Първанов се изстреля на заметеното от Кунева

.
Меглена Кунева стана "европеец на годината" според класацията на авторитетни европейски издания. Такава добра вест за България отдавна не е идвала от Брюксел, като изключим платените клакьорски публикации прокарвани от журналисти свързани със соцпартията.
 



В същия ден, обаче, от Азия през България тръгва към Брюксел новина за бракониерските подвизи на Първанов в Узбекистан. По всичко личи, че тя ще засенчи радостта от победата на Кунева, особено когато се разгневят европейските зелени.
Те има защо да са недоволни от ловния трофей на българския президент. Редкият планински козел-архар, който Първанов повалил с точен изстрел в деня на болшевишкия преврат 7-ми ноември е вписан в международната Червена книга на защитените животни. В Узбекистан от този вид са останали само 1200 екземпляра.
Да не говорим за примера даден от държавен глава на страна членка на Европейския съюз и за формалното погазване на узбекистанските закони. Ако редови гражданин направи същото, което е било позволено (и даже специално организирано) за българския президент, грозят го 2 години поправителен труд, който в Узбекистан е особено мъчителен. В Узбекистан отдавна не са рядкост арабските шейхове, дошли да отстрелят някое рядко животно - съобщава сайтът ferghana.ru, който разпространи новината. Но високопоставен първопроходец от страните на "просветения Запад" стана президентът на България Георги Първанов.
Така, oбразно казано, Първанов се изстреля на позаметения от Кунева образ на страната.

purvanov_evropeec1.jpg
снимки Вяра Йовева

Макар, че имат малко наивна идея за България като част от "просветения" Запад, колегите от ferghana.ru съвсем точно са уцелили носталгичните пориви на българския президент по живково-брежневския ловен период.
В истинския просветен Запад не искат да чуят за Първанов-Гоце и никъде не го канят. Причината е проста: рибата се вмирисва откъм главата, а в случая с България оттам отдавна мирише на морална нечистоплътност, твърде силно за деликатните западни носове.
Отсега-нататък където и да отиде, Първанов ще разнася както сянката си, така и миризмата на редкия планински козел-архар с рекордни рога.
 Атанас Чобанов, Париж

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 11534 |03.10.2008 Кого се опитва да финтира Първанов? . 42| 13132 |04.08.2008 Първанов и Станишев - война в мъжко синьо и розово . 24| 7852 |29.07.2008 Станишев - медиен последовател на Първанов . 27| 7180 |27.12.2007 Първанов и Саркози като Павлик Морозов срещу Том Сойер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads