Реклама / Ads
36| 12029 |18.03.2015 ГЛАСЪТ

Неграмотните политици-запорожци от ДПС пишат петиция до ЕС

.
Вождът Местан гледа строго...
Душевното здраве на ръководството на ДПС хич не е добро, както е известно дори и на съдебната система. Напоследък много негови прояви тревожат българската общественост. Писмото-оплакване до американския вестник, че бил казал за догановата етническа партия истини, които всички знаем, си остана, разбира се, без последствия.
 
"Ню Йорк таймс" не е ВСС на Доган, че одма да вземе "правилното" отношение. Сега протурската етническа партия си науми да съди България, че у нас Депесето не можело да агитира на турски език. За целта то щяло да пише петиция, отворена до всички граждани на ЕС. В сайта на ДПС има един билюк протести, изявления, декларации и др., все за езика на омразата, който се провижда само на един човек. Този човек дотолкова е фиксиран върху себе си, че всяко несъгласие с него или с приятелката му го взема като "флагрантно нарушение на Конституцията" и погазване на евроатлантическите ценности, които така и не можахме да разберем аджеба какви са те точно. Между другото, в публикуваната в сайта на ДПС Декларация на въпросната окумуш дама, май професорка по български език в БАН, има недопустимо много правописни грешки (само в първото изречение има 9 правописни грешки: "Въпрос" е с главна буква; има израз "265-та община Сърница", което значи, че има още 264 общини Сърници; няма запетая след "област Пазарджик"; липсва спейс след знака за номер; периодът "2014-2018" е изписан не с дефис, а с тире и с ненужни спейсове, и т.н.) На пресконференцията на 17 март председателят Местан (агент Павел), решен с кафяво-черни одеяния с кафява кърпичка в джобчето, с обичайния си смешен менторски тон разви пак темата за езика на омразата, дълго говори за себе си в трето лице, сбърка годината (1914 вместо 2014) и т.н. До него стоеше и зорко го наблюдаваше (като санитар) едра и строга активистка.

Питам се, с колко ли грешки и с какви ли глупости ще е бъкана петицията на Местан до ЕС? Още един въпрос: Докога ДПС ще злоупотребява с нашето търпение? Бактисахме вече. И последен въпрос: Къде е Митю Гестапото да затегне зорлем дисциплината, не вижда ли какви ги върши агентът му?

Акад. Петър Иванов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 13216 |17.03.2015 Медийни крясъци издават пораженията на мафията . 44| 10160 |13.03.2015 9 въпроса към министър Божидар Лукарски . 22| 10002 |12.03.2015 Феминизирането на МВР и развитието на земеделието . 45| 13633 |10.03.2015 Какво общо има между отказа на прокуратурата да разследва Пеевски и създаването на нов орган срещу високата корупция под ръкводството на Цацаров?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads