Реклама / Ads
25| 14070 |18.02.2022 ГЛАСЪТ

Невероятно: Борисов призна, че Радев е прав. Искрен или коварен е?

.
В търсене на правилното място...
„И вчера и президентът Радев, колкото и трудно да го призная, отново каза истини“. Думите са на Бойко Борисов по повод коментар на държавния глава за проблемите с тока и в сектор Енергетика. Това не означава, че Борисов се е събудил тази сутрин нов човек - честен и обективен. Но все пак признава правотата на Радев в нещо. Само че държавният глава е казал и много други неща, които повечето българи смятат за верни.
 

Затова като е започнал Борисов да признава, нека признае, че:

 

Управлението му бе мутренско в много моменти.

 

По негово време бяха откраднати десетки милиарди.

 

Корупцията по негово време превзе тотално страната.

 

Управлението му обслужваше олигархично-мафиотски кланове.

 

При неговия режим станахме най-бедни, най-болни и умираме най-много в ЕС.

 

Скандалите с чекмеджето, Барселонагейт, „Яневагейт“, „Ало, Ваньо“ и пр. трябва да бъдат разследвани отново и задълбочено.

 

Да се разследва отново фалирането на КТБ.

 

Обвърза със зависимости изпълнителна власт с прокуратура.

 

И прочие, и прочие …

 

Ще е голяма мъка, но ще запази някакво достойнство. Утопично е, но му го пожелаваме.

 

Не вярваме всичко това да се случи. Борисов вече не може да живее без власт и господство. Всяка друга мисъл го хвърля в ужас и паника. Затова и признаването, че президента Радев е прав за несвършеното в енергетиката, е по-скоро опит да се вбие клин между Президантството и правителството. Ходът е твърде примитивен, за да се върже някой на борисовита въдица, но какво друго му остава. Същото се крие и зад думите му, че ГЕРБ ще подкрепи по-голям бюджет за отбрана. Дванайсет години не си мръдна пръста и остави военното министерство да затъва в батаци и да бъде ограбвано от този или онзи министър, но сега изведнъж се загрижил. Целта е да се хареса на НАТО и САЩ - толкова е елементарен. Колкото до обясеннията му за договора за F-16 - същият елементаризъм...

 

Такъв е Борисов: говори едно, мисли друго, прави трето - само и само да е в играта и да не го разследват. Има много за какво.

 

Засега обаче Борисов живее в пълен комфорт, всеки ден е "по телевизора", никой не рови къде са паричките му, а ПКП го сравни с Лили Иванова.

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 25724 |17.02.2022 Нарцисът Борисов да каже за детето и жената, стига е ревал само за себе си . 10| 14671 |15.02.2022 Борисов да прибере изгората с детето, а харпиите да минат на мента, глог и валериана . 27| 52873 |13.02.2022 Народът да каже: Взел ли е Горанов 60 милиона от Божков? Борисов е уволнявал по ”изрезки”, а сега вие . 36| 40237 |06.02.2022 Борисов – тревопасният вълк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads