Реклама / Ads
6| 10243 |13.12.2016 ГЛАСЪТ

„Да се пазарим” – изконната слабост на дясното в България

.
Божидар Лукарски
27 години и пак не се научиха. Изконната слабост на десните партии, създадена още от началото уж демократичния преход у нас, отново се прояви. След като на пръв поглед изглежда, че нямат никакъв шанс да създадат ново правителство в рамките на 43-ия парламент, част от партиите в Реформаторския блок все пак решиха да се попазарят една седмица. Начело, разбира се, със СДС.
 

Още в началото на формирането на десницата в България тя направи грешката да се пазари. С наскоро преименуваното БКП, с ДПС, отново с БСП, а накрая дори и със Симеон Сакскобургготски. Общото между всички тези случаи? Винаги десните излизат прецакани, винаги губят електорална подкрепа и авторитет. В случая такива така или иначе почти не са останали, тъй че защо да не се попазарим.

 

Как после очаквате да ви остане и един избирател, г-да „десни” политици? След като сте готови да преговаряте със субекти като Патриотичния фронт и ДПС? Да предлагате лидер на чужда партия за премиер, само и само да запазите постовете си в изпълнителната и законодателната власт?

 

В случая не е важно поведението на Божидар Лукарски. Политическата му кариера така или иначе е към своя край, дали днес или след година, две, все тая. Дано поне успее да извлече полза от сключената сделка, за да има някакъв смисъл от нея.

Колкото до СДС и Реформаторския блок... сепукуто би било добър избор, но за целта следва да имаш срам и достойнство. Тъй че остава най-обикновено политическо забвение.

Михаил Кръстев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4521 |27.10.2015 Октай: "Атака" реанимира слабостта на ДПС . 0| 8162 |09.07.2015 Тодор Тодоров: Убиецът на Георги е имал и други прояви, МВР допусна слабост в разследването . 48| 6658 |29.01.2014 Георги Първанов: Страх и слабост тресе "Позитано"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads