Реклама / Ads
14| 8005 |16.12.2008 ГЛАСЪТ

Политиците и честните хора вече танцуват

.
Колкото първична и неугледна да е действителността, която волю или неволю всички населяваме, всеки има нужда от повече красота, позитивни изживявания, мечти и танци на фантазията и тялото, отколкото срещаме в живота ежедневно.
 

 

Ана Кочева

 

"Политиците и честните хора вече танцуват" - такава беше една от запомнящите се финални реплики на водещия на шоуто по БТВ "Денсинг Старс" Тодор Колев, която, изпусната волно според текст, предварително написан на "барбекюто", или неволно артикулирана без сценарий, бе посрещната с точно толкова горещ аплауз от публиката, с колкото бе аплодирана и двойката-победител Орлин Павлов и Яна Акимова. Те получиха титлата "Крал и Кралица на Бала" в първото издание на шоуто "Денсинг Старс", което приключи в пълния си блясък и при изключително остра конкуренция късно снощи. За Орлин и Яна гласуваха 51.4% от зрителите на БТВ.

Многобройни слухове съпътстваха шоуто през целия му ход, както подобава на подобно зрелище в български формат. През трите месеца на спортсменска надпревара клюкарските издания успяха да набедят Орлин и партньорката му Яна в интимни отношения, при положение, че беше известно, че атрактивната танцьорка е интимна партньорка на един от отпадналите състезатели - партньора на Алисия Наско Гендов. В един от епизодите даже водещата Радост Драганова беше намекнала за доста сериозен скандал между двамата влюбени. Яна и Орлин обаче категорично отрекоха да имат отношения вън от шоуто, както и слуховете за драма в отношенията на танцьорката с Наско. Двамата били в идеални отношения помежду си и нищо във връзката им не се било променило. Но това бяха дребни детайли, които нямаше как да не напълнят жълата преса, при положение, че за тези хора всяка вечер влизат по къщите на почитателите на шоуто.

orlin_jana1.jpgСнощи цялото балканското градче Троян по своему отпразнува финала, защото профитанцьорката Яна е внучка на кмета на града Минко Акимов. Не малко смс-и за финалния вот дойдоха тъкмо от града под Беклемето. Пристрастията в шоу от подобен формат, разбира се, са нещо нормално. Независимо от субективния им характер, обаче има и съвсем обективни реалности. А те са, че освен на безупречните си танцувални умения, Яна, освен на собствената си харизма, със сигурност дължи много за титлата и на партньора си от шоуто Орлин Павлов, бивш вокалист на груа "Каффе", който от самото начало показа изключителна пластика и усет за танца, оценявани по достойнство и от журито, и от публиката, включително и във финалната вечер на шоуто.Тъкмо Орлин се оказа звездата, показала най-сериозен напредък в артнадпреварата, при това от позиция на аматьор, но водещ в двойката, за разлика от конкурентките си дами, които, независимо от вродените си или придобити умения, все пак разчитаха преди всичко на титулованите си профи-партньори.

А що се отнася до шоуто "Денсинг Старс", в хода на цялото си издание то предложи повече истинска наслада за окото и приятни естетични емоции, от които българският зрител със сигурност има по-голяма нужда и полза, отколкото от първичните изблици и пиянски емоции на маргинални личности, подбрани в друго едно риалити по друга една телевизия, приключило също през тези дни. Защото, колкото и първична и неугледна да е действителността, която волю или неволю всички ние населяваме, всеки един от нас има нужда от повече красота, позитивни изживявания, мечти и танци на фантазията и тялото, отколкото срещаме в живота си ежедневно. Усмивката, категорично не по български, не слезе от лицето на Орлин през трите месеца на шоуто. Някои я прокоментираха като "залепена", но дори и да е така (в което се съмнявам), пак е нещо различно, защото дисхармонира тотално с вечно намръщеното, нервно, озлобено и безапелационно критикарско нашенско ежедневие.

Така че, независимо от комерсиализацията и побългаряването на всеки телевизионен продукт, има и такива, които предлагат на зрителя креативност и развитие на участниците в него. „Денсинг Старс” се оказа точно такъв формат. Креативен! Създаващ умения! Показващ как хора се учат да правят нещо красиво. Както впрочем и "Мюзик айдъл", който учи млади хора със заложби как да ги използват по-професионално. Неслучайно са успешни и в световен мащаб, независимо от разноликите им реализации. А дали са го харесали българите, зависи много от това какво предпочитат самите те – повече да рушат, или по–скоро творчески да съзиждат. Както гласи рекламното клише – изберете сами!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 7812 |15.12.2008 Ловът като национален срам . 146| 21324 |09.12.2008 Гръцките студенти на барикадите, нашите - в кръчмите . 65| 10937 |04.12.2008 Как Първанов се изстреля на заметеното от Кунева . 136| 11390 |02.12.2008 За помията, агентите и бездарието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads