Реклама / Ads
38| 20675 |26.05.2020 ГЛАСЪТ

Поздрав от Пеевски за 24 май, е все едно д-р Менгеле да поздрави децата за 1 юни

.
Пеевски в един от редките моменти, когато е в НС...
Не за първи път Делян Пеевски се гаври с българите. Поздрави ги за Деня на храбростта и Гергьовден без да е бил войник или поне овчар… За Деня на Кирил и Методий също написали от негово име някакво обръщение. Каква е целта на неадекватно и медицински необосновано поведение като това? Възможните отговори не са много.

Премиерът Борисов заяви неотдавна, че не знае нищо за Пеевски, освен, че е дарител. Е, вече е и поздравител. Президент, премиер и Д.П. Първите в държавата.

Пеевски явно е решил да си чисти името и имиджа. Дарява пари (с непроверен произход), поздравява българите за празници (като какъв?), „спасява“ „Левски“ (след като неговият адвокат участва в загробването на отбора) и пр. Ясно е, че става дума за ПР, но този е направо неандерталски...

По този повод тръгнаха всякакви слухове. Един от тях лансира тезата, че гласят Пеевски за лидер на ДПС. Целта е да го легитимират пред Вашингтон и Брюксел, че и пред Москва. В смисъл американците да спрат разследванията по законите РИКО – за корупция и пране на пари – и „Магнитски“ – за корупция и нарушаване на човешките права. ЕК да преглътне узурпирането на медиите в България и гаврата със свободното слово. Москва пък да е по-мека в търсенето на онези стотици милиони, изчезнали покрай Южен поток по сделката за Виваком.

 

За противниците на Пеевски обаче този вариант е прекрасен, защото означава краят на движението. Още по-добре ще е ако лично Доган го препоръча и направят една обиколка с бронираните коли на НСО, охраната от НСО, частните гардове и прочие антураж. Българските турци адски ще им се зарадват.

 

Възможно е Пеевски да се готви за висок държавен пост след парламентарните избори и затова му е нужна нова биография. Българският Робин Худ, например.

Пеевски и майка му са измъкнали от КТБ над 1 млрд лева. Над 200 млн са кредитите на негови фирми от ББР, наричана от някои „банката на Пеевски“. На една друга банка дължи стотици милиони, които се опитва да трансформира чрез разни схеми и да не връща нищо.

Въпреки това той и кръгът, който представлява, са в затруднено положение. Няма свежи пари. Няма! Потоците, осигурявани чрез рекет и принуда от други фирми, секва. Пресъхнали са кранчета като НКЖИ, „Марица-Изток 2“ и енергетиката въобще, в пътното строителство трябва да дели с други, обществените поръчки не са достатъчни. А многоглавата ламя, на която този кръг дължи силата и богатствата си, е алчна. Това са политици, прокурори, депутати, ченгета от всякакви служби и рангове, медии, министри, чиновници, митничари и пр. Предаността е скъпа и нетрайна.

 

Пеевски дарява и поздравява с надеждата да си купи индулгенция. Той знае, че денят да плаща сметката наближава. Няма да избегне нито ареста нито затвора. Историята го доказва, той няма да е първото изключение.

 

Дори най-верните му послушници постоянно се разграничават от него. Владислав Горанов отрича всякакви връзки с депутата. Били се виждали случайно за последно през 2011 г.

„Не познавам Делян Пеевски. Не знам защо го свързват с мен. Това не ми харесва“. Думите са на министъра на икономиката и бивш шеф на Агенцията за приватизация (АП) Емил Караниколов.

Гешев и той бяга от името на Пеевски, твърдейки, че никога не го е „срещнал“ в разследването по делото „КТБ“.

 

Защо тези хора не желаят да бъдат свързвани с Пеевски? Нали е дарител, честен бизнесмен, голям политик, издател? Очевидно дори те не желаят публичност на отношенията им в задкулисието.

Пеевски притежава медии, за да обслужват негови и на кръга му интереси. По този начин подмени понятия като свободна журналистика и свободно слово и ги превърна в пропаганден инструмент. И точно този човек поздравява нацията за 24 май! Перверзно е. Все едно д-р Йозеф Менгеле да поздрави децата за 1 юни… Затова мълчанието на творци и граждани е не просто непонятно – страшно е.

 

Позорът е по-дълъг от живота, - има такава народна мъдрост. Но не българският народ е авторът...

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 41| 13421 |24.05.2020 Тъжно за 24 май, изпъденото слово и едно погребение . 0| 18007 |19.05.2020 На Пеевски с любов от признателния български народ. Това искат . 54| 21835 |07.05.2020 Делян Пеевски - премиер! На 7 милиона мишлета . 36| 19314 |24.04.2020 Евала на Вежди, който ни учи как да обичаме Борисов и Пеевски
Реклама / Ads