Реклама / Ads
24| 27060 |24.01.2017 ГЛАСЪТ

Стопанската камара на ”Марга”-с дъх на ДС и „библиотекари”

.
”Рицарят” Маргарита Попова и тамплиерът от УБО Румен Ралчев
Новината, че доскорошната вицепрезидентка Маргарита Попова, наричана преди години от Борисов- „Марга”, бе монтирана като зам.-председател на Българската стопанска камара-БСК, не бива да учудва много хора.
 
Просто  трябва да проследят историята на камарата и връзките й с различни кланове и управления на Държавна сигурност-ДС. Тогава в назначението на Попова няма да има никаква изненада. На 12 декември 2015 г. „Марга” е избрана за Рицар на годината за българските тамплиери, ръководени от генерала от Пето управление на ДС-Управление за безопасност и охрана-УБО Румен Ралчев.

 

В края на миналата година вицепрезидентката Попова успя да защити докторска дисертация на тема : „Организация и управление на държавните институции и механизма да противодействие на корупцията на Република България в периода 1991-2015 година“ в УНИБИТ- небезизвестния „библиотекарски институт”, ръководен от приближени на ДС, „Мултигруп” и ДПС ченгета, наричани от депутата от РБ ген. Атанас Атанасов „сарайско-библиотекарска групировка”. Институтът е пряко свързан и с мафиотския модел „КОЙ”.

 

Ето как обслужващият Маргарита Попова сайт „Епицентър” на Мадам В. описва възторжено своята „икона” : „Пред препълнената Тържествена зала на УниБит, в присъствието и на ректора на СУ проф. Герджиков, на ректора на Великотърновския университет проф. Бонжолов, на преподаватели, учени и студенти Маргарита Попова изложи своята докторска теза за „корупцията и антикорупцията“, базирайки се на своя богат практически опит и придобити теоретични познания от последните години”.

 

Да припомним само, че сайтът на Мадам В. също е  пряко свързан с модела „КОЙ”.

Любопитно е кои са хората оценили по достойнство докторската дисертация на „Марга”. Това са проф. Стоян Денчев, сочен за любимец на Ахмед Доган,  проф. Лазар Груев, проф.Емилия Друмева, проф. Цветан Семерджиев и проф. Борис Велчев.

Борис Велчев и Лазар Груев бяха кандидатурите на президента Георги Първанов за шеф на Върховния касационен съд и Главен прокурор. Емилия Друмева вече е правен съветник на новия президент Румен Радев. Професорът Стоян Денчев е бивш вицепрезидент на „Мултигруп”, бивш детутат от ДПС, главен секретар на правителството на Любен Беров и главен координатор на бизнесклуб „Възраждане”.

Денчев е осветен като агент „Симеонов”  на Второ главно управление на ДС и ректор на УНИБИТ.

 

По времето на комунизма неизвестният тогава Стоян Денчев е дирекор по научните въпроси в „Информа”- център за трансфер на технологии, а през 1988-1989 г.  и генерален директор. Тогава „Информа”, както и всички държавни дружества, които уж изнасят продукция в чужбина, а всъщност се занимават с кражби на „западни” технологии за изостаналия икономически социалистически блок по линия на Държавна сигурност, членуват в Българската индустриално-стопанска асоциация-БИСА.

 

БИСА е създадена от Огнян Дойнов през 1980 г. След промените през 1989 г.  БИСА става Българска стопанска камара-БСК. Луканов, с подкрепата на Москва, стана премиер и лидер на имитиращата реформи комунистическа партия, като пое изкъсо контрола върху бизнеса, определяйки кой да е търговец и кой банкер.

 

Той събра в БИСА на ул. ”Раковски” 300 души подбрани партийни кадри и ги „назначи за милионери”, като им каза с куфарите да отиват в държавните банки и по списък да получат милионите. Такова признание направи по БТВ ”фараонаът” Иво Недялков, получил и той 17 милиона.

 

Така  Луканов създаде червените богаташи, които сега кротко развиват успешен бизнес и подкрепят дискретно „столетницата”. От 1980 до 1982 г. административен директор на БИСА е небезизвестният Валентин Моллов, шеф на Първа частна банка и бизнесклуб „Възраждане”.

Моллов също е обявен за агент на Първо главно управление на ДС с псевдонима „Мираклийски”.

 

През 2012 г.  Комисията по досиетата оповестява 12 шефове в Българската стопанска камара като агенти на Държавна сигурност. Начело е председателят на БСК Божидар Данев. Той е бил секретен сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним Генчев. Той е бил вербуван през 1979 г. и е снет от отчет през 1990 г. За него в архивите на бившите комунистически служби има собственоръчно написани агентурни сведения, разходни документи, отчетени от ръководил го щатен служител, регистрационна бланка, два тома материали.

 

Останалите агенти от БСК са Борислав Руменов Манахилов, Димитър Петров Петков, Илия Макариев Левков, Кирил Георгиев Станулов, Красимир Веселинов Станев (бивш шеф на курорта Албена), Никола Иванов Добрев, Радосвет Крумов Радев (обявен на 3. 8. 2009 г. като собственик на Дарик радио), Румен Атанасов Атанасов, Стилиян Скулиев Баласопулов, Христофор Петков Дочев ( обявяван като депутат) и Цветан Вълчев Тончев (обявен като шеф в бившия Комитет по туризма).

 

Кратка справка в ръководството на стопанската камара показва, че спряганият напоследък  за служебен премиер акад. Стефан Воденичаров е член на УС на БСК, а другото име за същият пост проф. Огнян Герджиков е шеф на арбитражния съд към камарата.

 

В предишна публикация показахме как доста бивши депутати от БСП и НДСВ са членове на въпросния арбитражен съд. Стопанската камара е с дъх на ДС, ДПС, „Мултигруп” и всякакви „предприемачи”, родени от службите. По всичко личи, че  Маргарита Попова-„Марга” заема достойно място там. И заслужено признание след „Рицар на годината” и докторска степен от библиотекарския институт.

Остава само да видим дали ще получи „Златен век” като друг виден „библиотекар” , а отскоро почитател на Доналд Тръмп-Димитър Иванов-„Гестапото”, бивш шеф на Шести отдел в Шесто управление на ДС.


Стефан Ташев

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8444 |22.04.2024 Внимавайте какво ще ви кажат за пуделчетата, чекмеджетата и корупцията! От това зависи как ще живеем . 35| 45348 |20.04.2024 Защо 20 април не е национален празник: Познайте, какво щеше да стори Бенковски с Главчев и Борисов . 7| 6734 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 25| 10367 |17.04.2024 Няма вече "Мутри, вън!". Има сделка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads