Реклама / Ads
19| 10697 |13.11.2007 ИНТЕРВЮ

Адреналинката Яна: ДПС не трябва да управлява България

.
Красавицата от Бургас смята, че Бойко Борисов се държи надменно и с прекалено самочувствие, а Сергей Станишев с нищо не изпъква като министър-председател. Яна твърди, че у нас навсякъде има стряскаща корупция и необразованост.
 

 

  Яна Христова прави изключително впечатление като прямо, честно и интелигентно момиче, което не се срамува ни най-малко да казва това, което мисли. Адреналинката от малка се занимава с модерен и класически балет, и естествено обожава да танцува. На 21 години тя има красиви мечти и се радва на това което прави в момента - работата в "Господари на ефира" и следването си в Националната спортна академия.

 

Интервю на Александър Иванов
 

- Какво мисли младо, известно и красиво момиче като теб за държавата, в която живее?

- Смятам, че живеем в малко изостанала държава. През много неща трябва да преминем, за да има повече подреденост и цивилизованост у нас. Разбира се, няма такава държава по света, където всичко да е наред, но у нас има толкова проблеми, че явно наистина трябва да мине доста време, за да се случат по нормалния начин. Мен лично ме дразни необразоваността на хората - случвало ми се е в малки градчета и села да виждам наистина пародии. Не искам да обидя никого, но в България има много необразовани хора. Шокиращо е и това, което се случва по нашите пътища – тези тежки катастрофи, това е кошмарно. Може би хората са озлобени от трудното ежедневие, но нещо трябва да се промени към по- добро...Просто нямаме култура.

Гласува ли на последните местни избори?

- Не успях да гласувам, защото бях в Гърция, но преди това, като живеех в Бургас, съм гласувала.

-Тогава какво мислиш за новия-стар кмет на София?

- Да ти кажа, не го познавам лично, но от това, което виждам, ме дразни, че е малко надменен и сякаш има прекалено голямо самочувствие, когато говори. Иначе Бойко Борисов може да си върши работата добре. Като цяло аз съм доволна от това, което се случва и се прави в София. Аз съм от провинцията, от Бургас и  въпреки морето, смея да кажа, че София е много напред във всяко едно отношение спрямо останалите градове.

А за Сергей Станишев какво мислиш?

- Нямам някакво специално отношение към него, дори нямам никакво отношение. Гледах го по телевизията след балотажа на местните избори. Какво да си мисля за него? Всичките са от един дол дренки, както се казва, и той не прави никакво изключение.

jna.jpg
снимки Вяра Йовева

А жените, имат ли място в политиката според теб?

Зависи. Ето, например, тази министърка на природните бедствия и аварии Емел Етем какво прави? Аз съм много против хора, които не са истински българи, да управляват страната. Нямам нищо против да си живеят кротко и спокойно тук, но не трябва да са във властта, както ДПС например. Ние сме страна, в която има закони и провителството, ако щеш и  Народното събрание трябва да е съставено от българи. Абсолютно съм против ДПС да управлява. Никой от нас, например, не е отишъл в Турция и да се е намесил в техния политически живот, нали? Достатъчно време сме били под турско робство, че сега отново те да доминират в управлението на държавата. И как така ги пускат тези автобуси през границата по време на избори!? Значи те си живеят там непрекъснато, работят в Турция и хоп, изведнъж като дойдат избори, присигат у нас и гласуват едва ли не как ние да живеем и кой да ни управлява. Това е недопустимо. Не знам дали има друга държава в Европа, където да се случва нещо подобно. Ще дам и друг пример – министърът на земеделието. Това май е най-апетитното министерство и там могат да се вземат много неща - то пак е в ръцете на ДПС и министър е Джевдет Чакъров.

Следеше ли учителската стачка?

- Да, аз подкрепям учителите, те са в правото си да искат по-високи заплати. Но проблемът в българското образование е далеч по- сериозен. Стигна се дотам, че първо учениците загубиха уважението между себе си, после загубиха уважението към учителя, след това към предмета и въобще някак си се загуби желанието да се учи. И не знам защо така става. Дали причината е в учителите, които заради своето отчаяние, вече не могат да намерят общ език с учениците, или причината е в обществото като цяло. Понеже съм студентка 3 курс спортна педагогика в Националната спортна академия, също мога да кажа, че в образованието има голяма, ама много голяма корупция. Виждала съм го с очите си.

Какво щеше да правиш, ако не беше спечелила кастинга в „Господари на ефира”?

Пак щях да танцувам. Преди имах едно предложение за мажоретка в Южна Корея, в началото се притеснявах дали всичко е точно, после оттам се върнаха момичета и казаха, че условията са много добри. Може би щях да бъда там. Но сега работата ми в „Господари на ефира” ме задоволява напълно и ми харесва, върша си я с удоволствие.

- А как виждаш себе си след 10 години?

Вероятно омъжена, с деца... Може би ще преподавам танци, може и да се снимам в киното, мои колеги са ми казвали, че съм достатъчно артистична, но затова ми трябва и подходящо образование. Надявам се след 10 години да съм добре и да бъда щастлива от живота, който водя.

img_9626.jpg

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6178 |28.07.2007 Мартин Ламбо: ЕС трябваше да покаже тази година червен картон за България и Румъния . 0| 9289 |01.06.2007 Българските имигранти в Чикаго трябва да живеят с българската култура и да я разпространяват. . 0| 8289 |07.05.2007 Българските имигранти в Чикаго трябва да живеят с българската култура и да я разпространяват. . 0| 7962 |29.04.2007 Българските имигранти в Чикаго трябва да живеят с българщината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads