Реклама / Ads
13| 9988 |10.06.2008 ИНТЕРВЮ

Ивайло Гюров от "Пей с мен": Много коментари по мой адрес бяха негативни

.
В България звезди няма. Единствените имена са Лили Иванова и Емил Димитров. Не се разбрахме с Тони Димитрова кой какво е искал да каже, твърди вторият в надпревата "Пей с мен".
 

 

Певецът Ивайло Гюров е роден през 1969 година в София. Завършва Държавната Музикална Академия. От 1998 г. е солист в Музикалния театър “Стефан Македонски”. Експериментира в различни музикални стилове. Гастролирал е по цял свят и е пял на различни сцени – от клубове до оперни зали. В музикалното шоу “Пей с мен” завърши на второ място заедно с дуетната си партньорка Яница Петрова.

 

- Здравей, Ивайло! Поздравления за второто място на този конкурс, в който ти се състезаваше с истински звезди. Как се чувстваш?
- Това е един от най-щастливите дни в живота ми. Невероятно съм развълнуван. Честитя от сърце на победителите Миро и Дивна!

- Вярно ли е, че в началото на шоуто е имало договорка да не включват деца, защото те носят определено предимство и публиката винаги е по склонна да гласува за тях?
- И да е вярно, не мога да го коментирам. Но и аз бих бил склонен да гласувам за едно дете повече, отколкото за друг. Децата умиляват и разнежват хората и в този смисъл дует с детско участие по начало се харесва повече, като изключим всичко останало.

- Как прие предложението да участваш в "Пей с мен"?
- Изненадах се много. Аз никога не съм се имал за звезда, предложението дойде от Евгени Димитров-Маестрото. В началото не исках да участвам, защото бях на мнение, че както много неща в България и това ще е нагласено. Пък и аз не съм така популярен като всеки един от "Пей с мен". Приех да участвам, защото смятам, че мога да пея абсолютно всичко и се определям преди всичко като певец. В основата на всяко пеене е оперното. И победителят от тазгодишния конкурс "Евровизия", руснака Дима Билан е завършил оперно пеене.

- Какво те огорчи най-много по време на участието ти в "Пей с мен"? Конфликтът с Тони Димитрова?
- Едно ще кажа – в началото, когато започна “Пей с мен” отношенията между всички участници  бяха перфектни,ние се забавлявахме, така както хора със сърца,които пеят и дават всичко на публиката. И наистина в началото беше просто перфектно, ние се забавлявахме, имаше си и вицовете, майтапите, всичко… Не знам защо след това така се случиха нещата.  Не се разбрахме с Тони Димитрова кой какво е искал да каже. Нека си има публика, желая й го. Никога не съм си мислил, че може тя да попречи на моите фенове, и аз да попреча на нейните. Едно, единствено нещо ме огорчи, че в началото бяха едни отношенията с колегите ми, а накрая съвсем други. Останахме приятели сама с Наско от БТР, Любо и донякъде Каролина, която се държа много добре през цялото време на шоуто. Всичко друго е много добро “артистично” представяне на всеки един от колегите. Много от коментарите по мой адрес бяха негативни, но те не могат да ме разстроят, защото аз знам къде се намирам.  Щастлив, че участвах в това шоу, всеки по своему е един уникален певец от участниците в състезанието. Благодарен съм, че пет пъти бях първи в генералното класиране.

- Смяташ ли, че абсолютно всичко беше почтено с sms-те? Говори се, че някои участници са инвестирали в предплатени сим-карти, с които да се гласува? 
- Не искам да коментирам имотното състояние на участниците в шоуто, кой има повече пари, но мисля че са купувани сим-карти. Аз разчитах единствено на публиката,които харесват и оценяват това, което правя. От цялото си сърце им благодаря, че са ме държали на 2-ро, 1-во или 5-о място, независимо кое. За мене не е гласувано с предплатени карти.

- На кой от концертите в шоуто беше най-притеснен  и на кой-концерт смяташ, че се представи най-добре?
- Чисто емоционално бях най-развълнуван на италианския концерт. Това е нещо, което досега не знаеше никой. Нарочно не го казвах.  Същия ден бях на погребение, погребах баба си, която ми беше като втора майка – тя ме е отгледала. И вечерта пях “Соле мио” и се разплаках . Най-трудно ми беше, когато трябваше да пея рап. Ние с Яница пяхме песен на Ъпсурт. Дотогава смятах, че е елементарно да се пее рап, до момента когато се сблъсках с това. Трябва да си страшно ритмичен  и да знаеш как да ги пускаш думите, което е доста сложно.

- Имаше ли някакви технически или други проблем, които да ти попречат?
- Много професионално беше пипнато всичко, от охраната до кетъринга, който включваше изобилие от храни и напитки, от миди и сьомги до печено, няма нещо, което да нямаше. Аз познавах 95 процента от момчетата от охраната, нали съм пял на техни “браншови” концерти. А най-трудно ми беше, когато трябваше да си избера партньор за дуета. Накрая имаше около 160 души, всеки от които можеше да е участник. Избрах Яница , защото по начало държах дуетът ми да е с жена, а видях, че тя много добре пее и народна музика и се справя много добре с останалите жанрове. Тя не се издъни абсолютно никъде и съм сигурен, че ще стигне много далеч с гласа си.

- Останахте осем дуета на финала. Справедливо ли отпаднаха останалите според теб?
- Аз не съм съгласен с този сценарий и съм против елиминациите категорично. Смятам, че всичките 12 дуета трябваше да са на финала и в този смисъл не ми харесва форматът и концепцията на шоуто. Нито един дует не заслужаваше да напусне. Чисто емоционално аз бих желал Орхан да спечели, но за съжаление той беше от тези, които отпаднаха.ivailo_janica.jpg

- Ако наградата не беше половин милион, а беше по-малка или въобще ако нямаше награда, пак ли щеше да се съгласиш?
- Не! Ако трябва да бъда честен, нямаше да се съглася. Няма някой от шоуто "Пей с мен", който да не е заради тази награда. И ако някой каже обратното, значи лъже. Аз нямам нужда от слава, много от критиките към  бяха, че "той е неизвестен", " в България никой не го знае" и са прави. Но не съм бил в това шоу, за да стана известен в България. След четиридесет дни аз напускам България, няма да живея тука и ще се прибирам за месец -месец и половина. Ще живея, живот и здраве в Лас Вегас,САЩ, заедно със семейството си. Ще пея в едно от най-големите казина в света "Венишън" и ще се занимавам с пеене.

- Има ли звезди в българската музика?
- Всички освен мен участници в шоуто ги смятаха за звезди. Според мен истината е, че в България звезди няма. Единствените имена са Лили Иванова и Емил Димитров, мир на праха му. Само те имат блясъка на истински звезди.

 

интервю на Моно.бг

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6547 |09.06.2008 Ахмед Юсеин: Наказание за магистратите, провалили делото за Възродителния процес . 52| 63012 |08.06.2008 Проф. Неумивакин: Пийте вода, за да сте здрави! Няма неизлечими болести . 13| 7400 |06.06.2008 Кирил Маричков: „Щурците” са екологически застрашен вид . 6| 9630 |07.06.2008 Лъчезар Филипов: България трябва да си купи свой спътник в Космоса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads