Реклама / Ads
40| 20459 |24.09.2021 ИНТЕРВЮ

Росен Миленов пред Фрог: Има пик на олигархията. Налагат се „Скакалците“. За хората нещата са трагични

.
Росен Миленов
В момента има пик на олигархията. Налага се групата на „Скакалците“. Хората от служебното правителство са само кукли на конци. Сивите кардинали от времето на Бойко Борисов и Тройната коалиция си стоят. Те се срещат с президента. В очите на хората нещата са трагични. Това каза пред Фрог нюз бившият служител от ДАНС и НСБОП Росен Миленов. Ето какво сподели той:
 

-        Г-н Миленов, вие се кандидатирахте за президент. Събирате подписи и се срещате всеки ден с хората. Какво ви споделят те за живота си?

 

-        Около 200-250 подписа средно събирам на ден. Разговарям с различни хора, основно по-възрастни и млади – двете крайности. Прави ми впечатление, че хората на активна трудова възраст, ангажирани с работа, грижи и проблеми около семейството, са крайно незаинтересовани от политическия живот.

 

-        Бихте ли обобщили проблемите им?

 

-        Възрастните хора се интересуват от доходите-ниски пенсии, разходи за ток, вода. На пазара всеки ден си правят сметка какво могат да си купят за парите, които им остават. Много болка има в очите ми. Нямат никаква вяра, че нещо ще се оправи, защото казват: „Живота ни мина и няма какво да очакваме“. Първият проблем, който поставят младите хора е образованието и невъзможността да се реализират в България. Говоря за млади хора, завършили висшето си образование в Западна Европа, Япония и т. н. Те признават, че знанията, които получават в университетите, не могат да ги трансформират в умения, които се изискват от работодателите. Има някъде разминаване и това им тежи. Когато ги попитам нещо, те не се вълнуват чак толкова от политиката, колкото от пречките за тяхната професионална реализация. Обясняват, че кандидатстват за работа с дипломата си и  работодателят им дава да решат определени задачи. Но те не се справят, защото с подобно нещо не са се сблъсквали по време на обучението си.

 

-        А какво ви споделят за политическите ни проблеми? Оптимисти ли са след промените, които настъпиха?

 

-        Младите казват: „Не, не искам да говоря по тази тема, защото се натоварвам“. Такъв е отговора почти на всеки човек. Отвратени са, странят от тази тема. Намират я дори за безинтересна.

 

-        Вие защо решихте да се кандидатирате за президент, особено като се има предвид, че Румен Радев е много силен претендент?

 

-        Заради модел. За мен е важно гражданското участие. Искам да покажа, че има алтернатива на сегашния модел на управление, в основата на който стои прокарването на чужди интереси през зависими политици. Мога да кажа, че олигархията в момента е взела връх и към настоящият момент.  

 

-        Но нали Бойко Борисов вече не е на власт?

 

-        Оказа се, че групата на „Свинете“ ще се замести от групата на „Скакалците“. Вървят сондажи за ББР и „Скакалците“ искат да сложат своя човек.

 

-        А кои са „Скакалците“?

 

-        Всички ги знаят –Прокопиев, топлата връзка между Десислава Радева и Галя Прокопиева. От 2019 г. семействата им са големи приятели. Засечени са някои неща между Радева и Прокопиева и плодовете днес се виждат. Борисов го наложиха за 4 години, а едни момчета ги наложиха за 4 месеца. С още по-голяма сила върви да пуснеш едно магаре по телевизията и всеки ден да го представяш на хората. При тяхната незаинтересованост от политика, си казват, че щом този човек го посочват и рекламират, значи е правилният. У нас това върви и аз го виждам всеки ден на улицата. Задкулисието става все по-силно. И това е при условие, че редовият българин се отдръпва все повече от политическия живот.

 

-        Не смятате ли, че хората е нормално да са разочаровани?

 

-        Не е било един и два пъти да ти откраднат надеждата. Имаш очаквания, обещават ти и след това става по-лошо. 80-годишен пенсионер ме пита: „В какво да вярвам, след като над 30 години ме лъгаха?“. Майка на 4 деца обяснява: „Животът ми се крепи на магия“. Лекар говори за разбитата връзка с пациентите. Пороците са навсякъде.

 

-        Ако късметът ни споходи, колко време ще ни е нужно, за да може България да заприлича на нормална европейска държава с реално демократично управление и висок стандарт на живот?   

 

-        На тази територия има огромно лицемерие и още по-огромно разделение, което  изкуствено се налага. На хората целенасочено им се отвлича вниманието от реалните проблеми и заплахи. Затова трябва да се действа радикално към хората на държавната трапеза. Ето сега служебното правителство – хората, които виждате сложени отпред, са само кукли на конци. Във всяка министерство и във всяка агенция  си стоят сивите кардинали, които бяха по времето на Бойко  Борисов и Тройната коалиция. Те се срещат с президента. Тези отпред са сложени, като им е казано какво да кажат и какво да направят.  Това е голямо лицемерие. Една дума не им се откъсна за обръчите от фирми и т. нар. олигархични групи. Тези, срещу които протестирахме, са си на свобода, харчат си парите. Техните пионки  си ги „чистят“. Има пик на олигархията. Отпред стоят едни фалшиви лица, като се започне от президента. В очите на хората нещата са трагични.  Казват, че се грижат за хората. Ама какви ги говорят на човек, който получава 330 лева?! Това означава на стари и нови да влезеш и да им счупиш главите!

 

Интервю на Катя Илиева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 8861 |23.09.2021 Методи Лалов пред Фрог: Георгиев е един от хората в СОС, които най-ревностно обслужват Борисов . 4| 6597 |23.09.2021 Адв. Георгиев пред Фрог: Политическите събития може да засенчат избора за шеф на ВКС и да бъде избран удобен човек като Гешев . 11| 14340 |21.09.2021 Първан Симеонов пред Фрог: Василев и Петков искат да са плеймейкъри. Има риск да блеснат и да изчезнат . 12| 7345 |21.09.2021 Д-р Пламен Димитров пред Фрог: Националната независимост невинаги зависи от формалния юридически статут на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads