Реклама / Ads
0| 3350 |22.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Доц. Николай Цонков: Хората да бъдат поставени в центъра на развитието на Въоръжените сили

.
Доц. Николай Цонков Източник: БСП
Държавата да се обърне с лице и към запасното войнство, предлага кандидатът за народен представител от БСП.
 

"Инвестициите в отбраната трябва да са балансирани между хората, въоръжението и техниката, бойната подготовка и инфраструктурата." Това е мнението на доц. Николай Цонков – народен представител от „БСП за България“ и кандидат от 25 МИР.

 

„Хората трябва да бъдат поставени в центъра на развитието на Въоръжените сили. Условията на труд на военнослужещите трябва да се подобрят, да се възстановят социалните им права, да се разширят грижите за семействата им“, счита Цонков.

 

Сред основните му предложение за промени в сектора е повишаване на основното месечно възнаграждение за най-ниско звание за всяка категория военнослужещи. То да се променя ежегодно на принципа на увеличаването на минималната работна заплата за следващата година, с коефициент, определен в Закона за отбраната и въоръжените сили.

 

Според него това е необходимо, за да повдигне социалният статус на военнослужещите на нивото на рисковете за служещите в отбраната при защита на националните интереси.

 

„Трябва да бъдат предприети стъпки военната професия да се направи привлекателна и престижна“, категоричен е доц. Цонков. Сред идеите му са подобрение на инфраструктурата чрез ремонтиране на сградния фонд за оптимизиране на условията на труд, както и осигуряването на общежития и семейни жилища за военнослужещите.

 

Според него държавата не отдава полагаемото им се уважение към генералите, офицерите и сержантите, преминали в запаса. "Лично поемам ангажимент да изградим работеща политика в това отношение. Не може на експертизата на доскорошните командири в Българската армия да се гледа като на нещо ненужно вече за обществото. Държавата, включително и Народното събрание, трябва да ползват тази експертиза", убеден е Николай е Цонков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3960 |21.03.2021 Доц. Николай Цонков: Българското висше образование има сериозен потенциал . 0| 3352 |20.03.2021 Борис Цветков в Бусманци: Грижата за хората е първостепенна за социалистите . 0| 3481 |19.03.2021 Д-р Атанас Камбитов: Заради хаотични действия в условията на COVID-19 и хората, и бизнесът умират . 0| 3031 |18.03.2021 Антон Кутев: Трябва да осигурим на хората с увреждания независим живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads