Реклама / Ads
2| 3723 |10.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Георги Гьоков, БСП: Българи, бдете! Различавайте истинската грижа за хората от популистките предизборни обещания

.
Георги Гьоков
Борисов не иска да се бори с бедността и неравенствата, а иска предизборно спокойствие
 

"Днес премиерът Борисов отново се опита да купи една от уязвимите групи на най-засегнати от бедността и неравенството в България – пенсионерите. Обявил, че българските пенсионери са били подпомогнати в пандемията с над 1 млрд. лв. и че това ще продължи... до изборите. Дали парите са „над 1 милиард” е спорно, но все пак е добре, че въобще са се сетили за пенсионерите, макар и предизборно. Но това е временна и предизборна мярка", написа в пост във Фейсбук водачът на листата на "БСП за България" в Стара Загора Георги Гьоков.
Според кандидата за депутат от левицата за тази, наред с младите хора, най-уязвима група – пенсионерите, трябва възстановяване на справедливостта между поколенията.
"С тези или без тези 50 лева, две трети от пенсионерите продължават да живеят на прага на бедността. Те отдавна чакат преизчисляване на всички пенсии. От 2008 г. насам, когато БСП с голяма решителност направи последното справедливо преизчисляване на всички пенсии, които отбелязаха ръст над 120%, за възрастните хора не е направено нищо стойностно", подчертава Гьоков.
"За да не бедстват 2,2 млн. пенсионери, в тези тежки месеци им се подхвърлят подаяния от 50 лева на калпак. До изборите! Вместо това можеше да се направи преизчисление на всички пенсии, което да гарантира трайното им повишаване средно с 30%. Със същите пари", категоричен е той.
"Г-н Борисов, прочетохте ли годишния бюлетин на комисията по стокови борси и тържища, където пише, че през миналата година цената на храните е достигнала рекордно високи стойности за последните 5 години? Очевидно е, че Вие не искате да се борите с бедността и неравенството, които се увеличават, а да си купувате временно и предизборно спокойствие", обръща се към министър-председателя в своя пост Георги Гьоков.
А гражданите социалистът призовава: "Хора, бдете! Не се поддавайте на манипулациите и на 04.04 накажете популистите!", перифразирайки известният апел на Юлиус Фучик.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3916 |10.03.2021 Възраждане иска разпускане на Прокуратурата . 10| 9165 |10.03.2021 ЦИК свиква заседание в 11 през нощта, само БСП са за санкции срещу Борисов . 3| 3388 |10.03.2021 Пламен Милев, БСП: Моделът на ГЕРБ „как да сложим бизнеса под контрол“ пречи на Томислав Дончев да проумее, че може да се управлява и с грижа за хората . 10| 3422 |10.03.2021 Горан Благоев: Всяка политическа сила, опитваща се да отклони страната от евроатлантизма, е наш опонент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads