Реклама / Ads
0| 3267 |21.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Иван Иванов, БСП: Акции, свързани с Национална сигурност би трябвало да имат минимална публичност

.
Акции, свързани с Национална сигурност би трябвало да имат минимална публичност. Нито едно чуждо вмешателство в територията на страната за изваждане на класифицирана информация не трябва да се допуска и трябва да се преследва с цялата строгост на закона, но това, което аз видях – беше един неуспешен опит за политическа реализация. Това беше направено сега, в хода на кампанията. Преди три седмици двама американски сенатори излязоха с изявление, че България е една от най-корумпираните държави.
 

Това заяви кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Иван Иванов пред NovaNews по повод шпионския скандал от последните дни. По думите му с такива акции управляващите няма да измият очи пред САЩ за случващото се у нас.

 

По повод битовата престъпност в България и как БСП би се справила с този проблем, Иванов коментира: „Нещата са сложни, но и много прости. Има няколко сериозни фактора за битовата престъпност – нисък социален статут на извършителите и липса на държавна грижа. Държавата трябва да се погрижи за тях и за социалната интеграция на младите хора. Ние сме предвидили огромната дирекция „Жандармерия“ да влезе в ролята си –да се създадат постове. На три села – да има жива сила. Това е френският модел. Нужен е нов закон за МВР.“

 

Запитан за нуждата от съдебната реформа, социалистът заяви: „Нашите критики са по отношение на летигимността при избора на главния прокурор. Начинът на предлагане, тези, които могат да предлагат, начинът на избиране – това са моменти, в които трябва да се направят промени. Контрол върху актовете на главния прокурор, отчетност - това искат българските граждани и това е дневният ред, зададен от тях през лятото.“  

 

На въпрос за позицията на БСП по повод Северна Македония, Иванов изтъкна, че БСП подкрепя европейската интеграция на Македония, но това не трябва да ства за сметка на националните ни интереси и културното ни наследство. Според него езикът на омразата в съседката ни трябва да спре.

 

Иванов припомни, че Истанбулската конвенция в България няма как да бъде приета и че Констиуцонният съд се е произнесъл, че този акт няма как да бъде част от българското законодателство.

 

„Модернизацията на българската армия трябва да продължи, но с балансирано разходване на средствата“, смята още Иван Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10206 |20.03.2021 Иван Ченчев, БСП: В момента имаме най-слабият премиер в Европа . 4| 3713 |18.03.2021 Иван Гранитски: Ще работим за връщане на класиците в учебниците по литература . 1| 3361 |13.03.2021 Иван Ченчев, БСП отговори на Борисов: Борисов сравнява живота на хората с цената на едно кафе . 8| 3600 |06.03.2021 Иван Анчев представи в Перник кандидатите за народни представители от Републиканци за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads