Реклама / Ads

0| 2676 |22.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Костадин Костадинов: Българското здравеопазване се е превърнало в машина за пари

.
Здравната система на България е в колапс още от така наречената здравна реформа, извършена през 1999 година, когато болниците станаха търговски дружества. В момента, в който това се е случи, лекарите се превърнаха в търговци, а пациентите станаха клиенти. Всичко това доведе до там, че в момента здравеопазването се е превърнало в една машина за пари или по-лошо – в машина за пране на пари.

Там на практика здравето е последното нещо, което интересува хората, които са вътре в системата на здравеопазването. Това освен неморално е и лошо, поради факта, че много голяма част от българските лекари са достойни медици, които искат да опазват здравето на хората, но самата система ги принуждава да се превръщат в търговци. Това е и причината в момента болниците да са пълни с болни от коронавирус.

 

Ще спомена и цифри. Около 0,2% от заболелите с COVID-19 умират, около 0,8 до 1% изкарват болестта тежко. Тоест това са по-малко от 1% хора, които реално имат нужда от квалифицирана медицинска помощ. По-голяма част от заболелите прекарват болестта, без дори да разбират, че са болни. В момента, в който обаче някой получи положителен резултат, след направен тест за COVID 19, уплашен от медийната кампания, иска да влезе в болница, където да бъде наблюдаван.


И в момента болниците са пълни с хора с коронавирус, които биха могли да се лекуват и у дома. Това е доходоносно за лечебните заведения, тъй като клиничната пътека за лекуване на коронавирус е около 1500,00лв. Обаче не е добре за всички останали боледуващи. Отменят се плановите операции, в резултат на което страдат хората, които наистина имат нужда от медицинска помощ. В следствие на тези неадекватни мерки се увеличават и страничните смъртни случаи.


За мен тази пандемия е един изкуствен проблем, създаден от управляващите, с който се убива не само българската икономика, но и българската народност.
„Ако българите дадат доверието си на Възраждане, на предстоящите Парламентарни избори на 4 април 2021 г. и ние участваме в управлението на страната, ще работим за отпадането на всички ограничителни мерки“, каза лидерът на партия Възраждане д-р Костадин Костадинов.


Д-р Костадинов е водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане в 3 МИР Варна и 25 МИР София.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 5| 3527 |21.03.2021 Доц. Николай Цонков: Българското висше образование има сериозен потенциал . 2| 8127 |20.03.2021 Костадин Костадинов: Възраждане прекъсва предизборната си кампания за един ден и излиза на протест против мерките . 3| 3477 |18.03.2021 Костадин Костадинов: Опитва ли се правителството да ни убие с ограничителните мерки? . 1| 2758 |16.03.2021 БСП-Варна: Костадин Ангелов не успя да се определи в коя роля участва в изборите и продължава да злоупотребява в кампанията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ