Реклама / Ads
3| 3890 |18.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Костадин Костадинов: Опитва ли се правителството да ни убие с ограничителните мерки?

.
Костадин Костадинов
Днес до края на деня, потвърждение трябва да намери новината, че РЗИ София е взела решение, столицата да бъде затворена в рамките на следващите две седмици. Управляващите опитват да прокарат идеята, че ще бъде затворена и цялата страна. Разбира се, това се случва в добре познатия ни стил, първо 2-3 дни ни информират чрез медиите, предоставят ни негативната статистика, внушават ни, че е много страшна ситуацията, и ако не разпознаят съпротива от страна на населението, ни затварят.
 

Явно е, че българите не се съпротивляват на това решение, щом от две седмици, затварянето стана с възможност за четири, а от столицата стана ясно, че то ще е в цялата страна.


Ние от Възраждане като здравомислещи хора смятаме, че едно такова затваряне ще доведе отново до масови фалити на вече изнемогващия малък и среден бизнес. Цяла година виждаме, че липсата на стратегия за справянето със здравната и икономическа ситуация създадена от COVID 19, не води до нищо добро за обикновените българи, които вече са на ръба на оцеляването.


Накъде ни води правителството не е ясно и на самото него, тъй като на национално ниво не са правени изследвания, свързани с вируса? Всичко покрай него се случва на наднационално ниво. Какво означава това ли? Това означава, че каквото ни нареди Европейският съюз, това се случва. Отваряме, затваряме, идва вълна след вълна, не защото сме изследвали ситуацията и сме сигурни в това, а защото така е в целия Европейски съюз. Липсата на анализ води до липсата на стратегия, а липсата на стратегия - до днешната ситуация на безпомощност за здравната система, за икономиката и бизнеса.


Ние от Възраждане сме категорично против въвеждането на каквито и да било мерки. Всеки здравомислещ човек вече вижда, че правителството ни води към край, който не е добър. За една година изписахме много по темата, търсихме информация, правихме протести, посетихме здравното министерство, но ако нямаме достъп до лостовете на държавно управление, ние от Възраждане няма какво повече да направим, за да предизвикаме промяна и да въведем адекватни мерки за справяне със ситуацията.
Необходимо е първо да се направи анализ на национално ниво и след това да се направи дългосрочна стратегия за справяне със здравната и икономическа кризи. Ние не сме съгласни обикновеният български гражданин да плаща със здравето и икономическото си благосъстояние за грешките на политиците на прехода, които „обезкървиха“ здравеопазването и съсипаха икономиката.


Освен това, затварянето на столицата и страната към момента, ще попречи и на нормалното протичане на предизборната кампания и ще ограничи правото на българите, които искат да гласуват за промяната. Представете си следния сценарии: Правителството затваря цялата страна, наплашва населението с вируса и в изборния ден само избирателите на ГЕРБ гласуват. Така ГЕРБ остава на власт, защото ограничава правата на останалите избиратели да гласуват. Дали е възможен този сценарий, всеки сам може да се досети.

 

Не само предизборната кампания в условията на пандемия и ограничителни мерки е сериозно застрашена, а и конституционно определеното избирателно право.
За управляващите това, естествено, е много изгодно, тъй като ограничителните мерки ще осуетят възможността за срещи с избиратели, пътувания и т.н.
Под благовидния предлог за грижа за живота и здравето на българските граждани, управляващите ще направят и невъзможното да ни изолират, а чрез възможностите на администраторите на фейсбук, да контролират и информацията. Нека не забравяме обаче, че освен ограничения, за да запази живота и здравето ни, правителството има конституционното задължение да гарантира всяко право на българските граждани, включително и правото да гласуват и да избират народни представители.

 

За да предизвикаме промяна е важно да гласуваме в изборния ден. А ако българите решат да дадат доверието си на нас от Възраждане и гласуват с номер 5 в интегралната бюлетина, ще получат народни представители, които ще взимат решения в полза на българските граждани.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3693 |18.03.2021 Нинова от Видин: Можем да се справим. Трябва ни ред, предсказуемост и разумни решения . 11| 3537 |17.03.2021 Министър-председателят Бойко Борисов и МВР да се погрижат за нормалното провеждане на предизборната кампания . 16| 3532 |17.03.2021 Павел Вълнев се срещна с пловдивските представители на Републиканци за България . 1| 3669 |17.03.2021 Петко Чамов: Страхът погубва разума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads