Реклама / Ads

1| 3566 |22.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Васил Божков: Болните не трябва да умират по стълбите

.
Васил Божков Източник: Facebook
Болните не трябва да умират по стълбите. Това каза създателят на политическа партия „Българско лято“ Васил Божков на онлайн среща с експерти.

Хората искат прости неща, достъп до болнични заведения и добро обслужване, както и да не им се събират пари от джобовете, те са си платили осигуровки, заяви той в разговор с експертите д-р Ростислава Димитрова и д-р Едуард Фадел. Те разискваха  секторните политики на партия „Българско лято“ в областта на здравеопазването.

Общо бе мнението, че няма достъп до здравеопазване в малките населени места, болниците имат  сериозен проблем с финансирането, има огромна липса на кадри и на много  специалности. Трупаните проблеми последните десет години не само не са решени, те просто са тотално изоставени, заявиха експертите. Беше обърнато внимание и на липсата на лекарства в малките населени места, бедстващото положение на хората с хронични заболявания и високата  смъртност в България. Според експертите, затова сме и на челните места по смъртност в пандемията от Ковид.

 

 В разговора бяха повдигнати въпроси и за създаването на нов вид социални патронажи, които да помагат  на уязвимите групи, създаване на стабилизационни планове, за да се даде възможност общините да се грижат за малките лечебни заведения, защото в момента по закон това е невъзможно.

 

Беше обърнато внимание и на създаването на електронен регистър, който да проследи заболяването на даден пациент и извършеното лечение, защото сега има оперирани хора,  без да знаят за това.

 

„Държавата трябва да изгради сериозна медицинска база, лекарите да имат такова заплащане, че да не търсят допълнително пари. Всичко това би могло да се оформи със закони и регулация. Не може добро здравеопазване без лекари и медицински персонал, отбеляза Васил Божков, водач на листа в 23 и 25 изборни райони в София. Той каза още, че мерките на правителството с поредното затваряне е за да се внесе страх и да се управляват едни големи пари от Европа. „Да откраднем едни пари и да уплашим хората. Това са тези мерки. И ваксините  са огромна кражба. Правителството е редно да  обяснява ползата от ваксините, но  всеки сам да вземе решение дали да се ваксинира“ – отбеляза той.

 

Целият разговор може да видите тук:Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2740 |22.03.2021 Доц. Николай Цонков: Хората да бъдат поставени в центъра на развитието на Въоръжените сили . 0| 2880 |22.03.2021 Христо Марашлиев: Спортът да се върне в училището – напълно безплатно за всяко дете . 6| 2715 |22.03.2021 Павел Вълнев: Гражданите имат право на пронизителен критичен поглед към техните избраници . 26| 9011 |23.03.2021 На кои лидери, кандидати за народни представители, имате доверие?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ