Реклама / Ads
0| 7574 |19.12.2016 АКТУАЛНО

Сагата в СУ продължава: Двойници на студенти взимали изпити в Юридическия факултет

.
Плакати срещу декана проф. Пенов на жилищни блокове в близост до дома му.
Скандалите около Юридическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски”, за които единствен Фрогнюз ви информира продължават с пълна сила. След като стана ясно, че ръководството на факултета е въвело незаконна практика за взимане на изпити по правни дисциплини чрез фалшиви протоколи, „служебно възстановяване” на оценки и протоколи от изпити със сканирани подписи на нищо неподозирани преподаватели, проверките показали още по-фрапиращи нарушения с мирис на корупция.
 
Оказало се, че изпити са взимали студенти-„фантоми” и „двойници”,

Това разкриха източници на Фрогнюз от разтърсвания от скандали правен факултет на Алма Матер в последния месец. Със знанието на декана проф.Сашо Пенов, освен масовото възстановяване на несъществуващи оценки от заместника му Иван Русчев, се оказа и че студенти са записвани да учат като такива с фалшиви академични справки от Австрия и Германия, конкретно от  унивеситета в Пасау.

 

Така например Петър П. с факултетен номер 57362 е със справка от чужд вуз, за която има съмнения, че е фалшива, същото важи и за Пламен Д. с факултетен номер 7899 Илиян И., Камен К.,който дори завършил и работи в малък провинциален град в съдебната система, Добрин К., Кристина П., а Ангел Г. е с фалшива оценка по Облигационно право. Вместо Георги М.Х., записан като чужд студент със  започващ с 8 факултетен номер- по Международно-частно право  през месец септември 2016 г. с подправена студентска книжка-с печат и друга, чужда,  снимка, на изпит се явило друго лице, което лесно може да се установи от почерка на писмената работа,която трябва да се съхраняване. Тя  не е на Георги Х.

 

Случаите били десетки.  Без участието на деловодителки и секретарки,  без устните или писмени разпореждания на декана Пенов, това няма как да се случи, категорични са преподаватели от Юридическия факултет, запознати в детайли с нарушения от всякакъв порядък.

 

Практика било и на държавните изпити да влизат едни лица вместо други. За целта не се изисквала лична карта, разкри поредната корупционна схема секретарка от факултета, пожелала анонимност по обективни причини. Но и в този случай писмените работи от казуса-първата част на изпита, трябва да се съхраняват и чрез експертиза би могло да се установи истината по корупционните схеми.

 

Междувременно деканът проф. Пенов е извикан в столичното Шесто РПУ, където са му снети подробни обяснения по жалба на преподавател от факултета, с който деканът е в обтегнати отношения.

 

На проф. Пенов му е съставен протокол за полицейско предупреждение, а материалите от преписката са докладвани на Софийска районна прокуратура  за произнасяне.

 

Както Фрог писа в събота срещу студента В.С. е изпратен сигнал в СРП, че има по един и същи изпит в един ден две различни оценки - Добър-4 и  Отличен-6. От служебното възстановяване се е възползвал и братът на боксьора Кубрат Пулев-Тервел Пулев, правещ първи стъпки в професионалния бокс. Така на изпита по Граждански процес изкарал тройка с индивидуален протокол без дата само с печат и разрешението на декана проф. Пенов. Тервел Пулев вече е завършил семестриално нищо, че е учил задочно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3729 |09.12.2016 Чистката в Турция продължава: арестуваха нови 87 души . 0| 5278 |09.11.2016 Циркът с Крокодила продължава: Пак отложиха делото му в спецсъда . 1| 5419 |30.09.2016 Акцията на Капитан Андреево продължава: Арестуваха и петима митничари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads