Реклама / Ads
52| 13906 |10.03.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Борисов слага Д. Георгиев и Г. Костов в ДАНС и МВР

.
Пътищата се разделиха Източник: БГНЕС
Много вероятно е новияг шеф на ДАНС да е Димитър Георгиев. Той е бивш зам. - вътрешен министър и сегашен съветник на вицепремиера Кунева. Това съобщиха за Фрог нюз източници от Министерски съвет. Георгиев започва службата си в контраразузнаването - НСС още през 1992 г..
 
Има няколко успешни операции в борбата с организираната престъпност. С Борисов заедно са карали курс в Съединените щати, където се сприятеляват. После Георгиев оглавява българското бюро на Интерпол. Сега е помощник на Кунева за Шенген. Имат му доверие и западните партньори. Борисов му има пълно доверие.

В стола на главния секретар на МВР в оставка Светлозар Лазаров ще седне неговият заместник Георги Костов. Той бе назначен от министър Веселин Вучков. Има 22 години стаж в системата на МВР. Бил е директор на областната дирекция на МВР в Бургас, а преди това бе шеф на Областната дирекция на МВР в Благоевград. Мненията за самият Костов във ведомството са противоречиви. Едни казват, че е човек от кариерата, а други твърдят, че е поддържал нерегламентирани контакти с криминално проявени лица. Трети намекват, че корупцията не му е чужда и е имало разработки, свързани с него. Черно на бяло обаче няма нищо.
Не е изключено в последния момент Борисов да изненада всички с неочаквана кандидатура.

В парламента пък се коментира версията, че Цветан Цветанов в съдружие с шефа на Комисията по вътрешна сигурност ген. Атанас Атанасов са хората, които подкрепили идеята на Вучков да подаде оставка. По този начин премиерът щял да бъде принуден да свали подкрепата си за Владимир Писанчев и Светлозар Лазаров. Това наистина се случи, но цената плати самият Вучков, който напусна не само МВР, но и Народното събрание.
Някои се чудят също, защо премиерът не поиска оставката и на Цветан Китов като шеф на ДАТО. Той също е назначение на предишното управление, свързвано с кръга Кой. Малко хора знаят обаче, че Борисов е бил преподавател на Китов в Школата в Симеоново и го смята за доверен човек. 



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 67| 6677 |09.03.2015 Фрог научи: Три опорни точки спуснали на гербаджиите във връзка с оставките . 16| 4697 |09.03.2015 Енергиен експерт за Фрог: ЕРП-тата нямат пари да инвестират . 53| 5331 |09.03.2015 Борисов в Буново: Няма оправдание за тероризма и насилието . 25| 7302 |09.03.2015 Издирвач пред Фрог: И Господ не може да хване търсените бандити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads