Реклама / Ads
0| 6582 |19.06.2015 НОВИНИ

Внесоха подписка в МС с искане за пенсия на Ренета Инджова

.
Ренета Инджова
Инициативен комитет от интелектуалци и видни общественици внесоха подписка в Министерски съвет с искане Ренета Инджова да получи пенсия. Това става непосредствено след скандалния отказ от Националния статистически институт да и се даде такава. От НОИ се мотивираха, че "такова е общественото мнение в коридорите на Министерски съвет“.
 

Затова инициативен комитет организира подписка да бъде изпълнен законът за награждаване на лица с особени заслуги и тя да получи пожизнена пенсия като бивш премиер.

 

"Това не е моя инициатива, но не я крия. Имаше подобна, когато бях на 60, но тогава работех и смята, че това е достатъчно признание...

 

Благодаря, че на края на живота ми се намери обществено признание за това, което съм правила за България. И в най-големите си мечти не съм очаквала цветът на българското общество да каже, че имам заслуги към българската държава и общество", каза Инджова по ТВ7.

 

Подписката вече е внесена в Министерския съвет. Инициативният комитет очаква да бъде отворена процедура, въпросът да бъде отнесен до Народното събрание и там да бъде решена индивидуална пожизнена награда във вид на пожизнена пенсия.

 

Ренета Инджова разказа, че е била уволнена от Пламен Орешарски, защото е искала да направи проверка на преброяването и да се види колко точно са ромите в България, но не само това:

 

"Имаше опит на Министерството на финансите да завиши размерите на брутния вътрешен продукт, за да си направи бюджет с по-голямо ниво на разходи, което не допуснах. Махнаха ме, защото исках да си върша добре работата."

 

"10 години бях политически преследвана и прекарах част от тях в изгнание на практика. Три пъти бях отстранявана от участие в политическия процес, за да не се показва, че една държавна власт може да служи на интереса на народа си... То не бяха уволнения, то не бяха преследвания, то не бяха неброения по избори, съдебни изпълнители – каквото искате.

 

Вложих всичките си усилия, исках да водя моя народ, но тогава може би е било рано. Сега за мен е късно, но той рано или късно трябва да се осъзнае и да се бори. Докато не избира той политическото си битие, докато не създава лидерите си и ги пази, няма да може да се реализира като народ. Може би ще изчезнем, ако продължаваме така", сподели болката си бившият премиер.

 

Инджова каза, че спорът й с болница "Токуда" е отнесен в Европейския съд и призова да се изчакат резултатите "там, където наистина има правосъдие".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4396 |14.06.2015 Ограничават работните ВЕИ мощности на 60% по искане на ЕСО . 0| 4376 |13.06.2015 Ограничават работните ВЕИ мощности на ЧЕЗ по искане на ЕСО . 0| 4724 |07.06.2015 Ограничават работните ВЕИ мощности на ЧЕЗ по искане на ЕСО . 0| 4565 |02.06.2015 Пловдивските онколози внесоха протест в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads