Реклама / Ads
0| 2790 |27.07.2022 НОВИНИ

В 12 без 5! Двама депутати положиха клетва

.
НС Източник: архив
Двама нови народни представители положиха клетва. Това са Жеко Дандаринов на мястото на Георги Гвоздейков от ”Продължаваме Промяната” и Анита Коцелова на мястото на Виктория Василева от ”Има такъв народ”, предаде БТА. Това се случва дни преди НС да бъде разпуснато.
 

В момента парламентът обсъжда доклад за дейността на Временната комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от "Газпром експорт", и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от "Булгаргаз".

 

Преди това от ГЕРБ-СДС и от ДПС поискаха Народното събрание да разгледа внесените от тях проекторешения във връзка с решението на Конституционния съд за обявяване за противоконституционен на избора на Станислав Тодоров за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и предишният председател Иван Иванов да продължи да изпълнява функциите на председател на Комисията. Искането на опозицията за включване на проекторешенията в дневния ред обаче не беше подложено на гласуване. 

 

Няма нужда звездите да говорят, след като има правилник за дейността на Народното събрание (НС), коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в процедура по начина на водене. В рамките на 47-то НС не успяхте да си уеднаквите практиката и поведението, да определите за кои теми ще чакате доклади до безкрай и по кои не, добави той. За КЕВР ще трябва и звездите да ви подскажат, че трябва да вземем решение в рамките на тази седмица, посочи Карадайъ.

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова посочи, че не може да се остави КЕВР във висящо положение и призова да се обмислят проектите на решения на ДПС и на ГЕРБ. Тя призова председателя на парламента, ако не включи предложенията в дневния ред, да изземе инициативата и с писмо да уведоми КЕВР, че председател е Иван Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2856 |26.07.2022 Оставиха в ареста дрогирания шофьор, ранил двама полицаи . 0| 2802 |26.07.2022 Сагата с пътищарите продължава. Започват протести, МФ зове депутатите да намерят решение . 0| 2707 |26.07.2022 Депутати изслушват представители на МВР за катастрофата на „Черни връх“ . 0| 3033 |24.07.2022 Дрогиран шофьор рани двама полицаи, спряха го със стоп патрони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads