Реклама / Ads
0| 3251 |04.08.2022 НОВИНИ

130% ръст на туристическите посещения на чужденци в България

.
Източник: архив
От януари до юни туристическите посещения на чужденци в България са близо 2,207 милиона души, което представлява увеличение от 130% спрямо същия период на миналата година.
 

 Това съобщи заместник- министърът на туризма Ирена Георгиева, която участва в пресконференция на Летище София по повод обявяването на намеренията в България на нискотарифната компания.

 

Нискотарифната авиокомпания ще разшири базата си на летище София с добавянето на седми самолет, който ще оперира от летище, ще стартира два нови маршрута до Хамбург и Стокхолм и ще повиши честотата на 12 от най-предпочитаните си действащи полети.

Това съобщи Роланд Тишнър, мениджър операции на авиокомпанията за Унгария. Той посочи, че това ще допринесе за създаването на 50 директни работни места в авиокомпанията и 200 индиректни свързани с наземното обслужване.

 

Заместник-министър Ирена Георгиева посочи, че Министерството на туризма ще засили сътрудничеството си с Летище София и авиоиндустрията по отношение на съвместното разработване на нови дестинации, представяне на страната и на  туристическите продукти на България на територията на Летище София, съвместно участие в туристически събития, реклама на туристическите забележителности и на България като целогодишна туристическа дестинация в комуникационните канали на авиокомпаниите.

От голямо значение е, че Летище София поддържа едни от най ниските летищни такси в Европа и в региона, коментира още заместник министър Георгиева.

 

"След тези две трудни години всяка добра новина, която идва от авиоиндустрията, от летищата и специално от летище София и от туристическата индустрия, са изключително важни не само в икономически и социален смисъл, но и в чисто психологически смисъл за възстановяване на нагласата за пътуване на хората, на туристите", посочи тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3047 |19.06.2022 Хванаха двама чужденци с над 5 кг. хероин на „Калотина“ . 0| 2869 |18.06.2022 Гюров: Ние разговаряме не за хора и постове, а за кауза. Няма да има домашни посещения от премиера . 0| 6067 |08.05.2022 Петър Стоянов: Чужденците питат Ал. Невски българин ли е!? Русификацията е част от ежедневието ни . 0| 3240 |02.03.2022 Над 1000 чужденци отидоха в Украйна, за да се бият срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads