Реклама / Ads
0| 2713 |20.10.2022 НОВИНИ

14 хиляди човека усетиха мощта на болида отблизо по време на Red Bull Showrun Plovdiv

.
14 хиляди човека усетиха мощта на болида отблизо по време на Red Bull Showrun Plovdiv това лято, а във видеото Road Trip Plovdiv можеш да видиш града през погледа на легендата на Формула 1 - Дейвид Култард.
 

"Eдно от големите вдъхновения за направата на проекта беше присъствието на Дейвид Култард и Формула 1 в Пловдив. Свикнали сме да виждаме болида по трасета, а не по павета. Това несъответствие между двата елемента вкара голяма доза магически реализъм в нашето видео.", казва сценаристът и режисьор на видеото Иван Москов.


.

Проектът е продуциран от филмова къща Beardfrost Productions, съвместно с Red Bull Bulgaria и Red Bull Racing Team. Видеото показва преминаването на легендарния британски пилот - Дейвид Култард през емблематични локации в града на тепетата. Крайната точка на пътешествието е Гребен канал, където по-рано тази година се проведе събитието Red Bull Showrun Plovdiv.


.

"Цялата логистика по проекта беше предизвикателство - затварянето на булевардите, безопасността на екипа и гражданите, тълпите от хора, които не искахме да се виждат в кадър, а прииждаха отвсякъде. Особено, когато успоредно с това самият болид, щом запали, имахме няколко секунди да стартираме камерите и да снимаме. Едновременно с това, всички други фактори трябваше да са организирани и подредени за кадъра.

 

Имаше доста критични моменти, но успяхме да се справим, заради опитния екип и най-вече заради безценния ни асистент-режисьор - Бойка Пехливанова. Без нея всичко щеше да се разпадне още на първата сутрин.", споделя главният оператор на продукцията Стоил Димитров.


.

"Крайният резултат трябва да определят зрителите и хората, които ще гледат видеото. Ще ми се с нещо подобно да можем да обърнем словореда на българската поговорка: 'хубава работа, ама българска' с 'българска работа, ама хубава'"., казва още Москов.

Четириминутното видео може да бъде видяно в страницата www.redbull.com, както и още кадри и информация за проекта в Instagram @redbullbulgaria.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3592 |16.10.2022 Зеленски: Дори 100 хиляди загинали руснаци във войната няма да накарат Кремъл да се замисли . 0| 3083 |16.10.2022 Експерт: Проучване показа, че хиляди биха се качили зад волана пили . 2| 20617 |13.10.2022 Строителен измамник завлече хиляди от няколко семейства, като ги остави без ”мечтан дом” . 10| 11445 |10.10.2022 Борисов: Машините са пипани, има 200 човека, готови за премиер, с ”Възраждане” не може коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads