Реклама / Ads
0| 2806 |14.06.2023 НОВИНИ

21 от най-добрите пилоти в България ще се състезават в най-голямото дрифт събитие тази тази година - Red Bull Car Park Drift! Остават само 10 дни!

.
След квалификации, проведени на 10.06 на логистична база Transpress Божурище, 21 от 49 пилота се класираха за националния финал на най-голямото дрифт събитие тази година - Red Bull Car Park Drift. Участниците ще се състезават на 24.06 на специално изградено трасе до НДК, в отсечка между бул. Скобелев и бул. Патриарх Евтимий в София.
 

14.06, София - След представяне на 49 участника, Юсиф Басил (глобален маркетинг мениджър на Red Bull Car Park Drift) и Стефан Петров (професинален дрифт пилот) излъчиха 21 финалиста, които ще се състезават за националната титла на 24-ти юни в центъра на столицата. Победителят ще има възможността да представи страната ни на глобалния финал в Доха, Катар през декември тази година. Част от критериите, по които участниците се оценяват са изпълнение на форми, докосване на поставени обекти по трасето, преминаване през конуси, вдигане на пушек от гумите.


По време на квалификациите Ангел Каранйотов и Стилиан Тричков успяха да достигнат максималния брой от 160 точки за един рън, което ги нареди сред фаворитите за финала.


В топ 21 с много малка разлика са Стефан Цанков, Кристиан Атанасов и Вилиян Валентинов.


С равен брой от 147 точки са Християн Ангелов, Павлин Пенев и Стефан Зашев.

На 24-ти юни от 17:00ч. любителите на моторни спортове ще станат свидетели на уникално дрифт шоу, случващо се на емблематична за столицата локация.


За Red Bull Car Park Drift
Red Bull Car Park Drift е събитие в областта на моторните спортове, което се фокусира върху изкуството на дрифта. Началото му е поставено в Ливан през 2008 г. и оттогава набира популярност в редица страни по света.


.

Събитието има за цел да покаже дрифт уменията на местни пилоти и да предостави платформа за състезание и демонстрация на таланта им.

 

След успеха си в Ливан, Red Bull Car Park Drift разширява обхвата си и излиза извън страните от Близкия изток, като достига до различни точки по света, включително Бразилия, Румъния, Южна Африка, Япония и много други.


През годините Red Bull Car Park Drift развива своя формат, за да направи състезанието по-вълнуващо и предизвикателно.


.

Red Bull Car Park Drift дава приоритет на безопасността и развитието на уменията. От участниците се изисква да спазват правилата за безопасност, включително използването на подходящи предпазни мерки и модификации на автомобилите.

 

Състезанието насърчава водачите постоянно да усъвършенстват техниките си за дрифт, разширявайки границите на възможностите си.


Второто издание в България на Red Bull Car Park Drift се усъществява с подкрепата на WINBET, Puma,Devin, Transpress и Raffy Bar and Gelato.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2846 |14.06.2023 Къде са рисковете от нови наводнения в България? . 43| 7360 |14.06.2023 ”Дойчландфунк”: Защо България казва трудно сбогом на Русия . 17| 3625 |13.06.2023 Явор Божанков: Пушилка е тезата, че Путин атакува Гешев, прокуратурата не е удряла истинските руски интереси в България . 1| 2611 |13.06.2023 Министър Юлиан Попов за ”Нова Каховка”: Засега няма опасност за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads