Реклама / Ads
31| 5072 |02.05.2021 НОВИНИ

$2,5 долара става заплатата във Венецуела, аз имам доста повече и може да ме гръмнат

.
Този Търговски център в момента е затвор...
Честит Великден на всички в България! Празнувам с местни хора Великден в далечна Венецуела. Живея и в други латинострани, но в момента съм в Каракас по бизнес. Днес за венецуелците има новина: правителството повишава заплатите и те стават „цели“ 2,5 долара. Цял месец работа за 2,5 долара! Това съобщи за Фрог нюз Иван Б. на електронната ни поща.
 

За мен подобен курс на местната валута боливар е възможност да живея дори луксозно, но това крие големи опасности. Чужденците трябва да се много предпазливи, защото могат да бъдат ограбени и дори убити от местни бандити. 2,5 долара се равняват на 7 млн боливара. Досега средната заплата тук е била 0,64 американски цента. Невероятно, но според президента Николас Мадуро и министъра на труда Едуардо Пиняте новата заплата е огромно постижение за венецуелския социализъм.

Според нашият читател, венецуелците са много приятни и добронамерени хора, но от години са в стресово състояние поради несполуките в икономическата и политическата обстановка в страната.


.
С тези пачки купувате едно пиле...

 

По сведение на ООН само за няколко години 4,5 млн венецуелци са напуснали страната да търсят спасение другаде. Населението на страната е около 28 млн души.

От доста време правителството на Венецуела не публикува статистика за престъпленията, за да не се очерня политиката на социалистическото управление. Въпреки това международни организации предупреждават, че престъпността там е сред най-високите в света, а убийствата са почти 82 на 100 000 души, което е направо рекорд.

В латиноамериканската държава живеят малко над 250 българи. Сред тях има лекари, инженери, юристи, архитекти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3999 |01.05.2021 Манолова на Алепу: На Шофьорския плаж шофьора на джипа го няма, корупцията след управлението му остава . 5| 3435 |30.04.2021 Пак отлагат е-рецептите. Вместо да бъдат премахнати от утре, хартиените остават още 2 месеца . 9| 3136 |30.04.2021 Българите остават в паника заради COVID-19, но не искат да се ваксинират . 28| 3353 |30.04.2021 САЩ застава зад нас в скандала с Русия: Подкрепяме суверенитета на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads