Реклама / Ads
0| 2719 |28.10.2022 НОВИНИ

7 от 10 души във Великобритания мислят, страната върви в грешна посока

.
Източник: БГНЕС
Според проучване във Великобритания повечето хора определят, че страната се движи в грешна посока. Анкетата е проведена преди Риши Сунак да стане премиер.
 

Проучване установи, че повечето британци мислят, че Великобритания се движи в грешна посока, отколкото в който и да е момент след изборите през 2019г., като цитира ДПА.

 

Почти седем от всеки десет души, около 69%, са заявили в проучване на социологическата агенция Ипсос, че страната върви по грешен път. Допитването е проведено сред 1111 пълнолетни граждани през уикенда преди Риши Сунак да стане премиер.

 

Това е най-високото ниво, регистрирано от социологическата агенция, откакто тя провежда допитване след изборите през 2019г. Тези резултати надминат 64-те процента, които заявиха през август, че страната върви в погрешна посока.

 

Само според 9% от гражданите страната върви в правилната посока, което също доста се разминава с предишния резултат от 16%, отбелязан през юли.

 

Кийран Педли, директор на политическия отдел на Ипсос, заяви, че резултатите "показват мащаба на политическото предизвикателство, пред което е изправен Риши Сунак при влизането си на „Даунинг стрийт"“.

 

Тези предизвикателства се усложняват от подобрените резултати на Лейбъристката партия в проучванията. За първи път отпреди изборите през 2019г. насам повече хора са благоразположени към опозицията, отколкото тези, които са неблагосклонни.

 
Общественото мнение все още е разделено. 38% заявяват, че имат благоприятно мнение, а 36% - неблагоприятно. Около 56% от хората заявяват, че изпитват отрицателно отношение към торите. Това енай-лошият резултат на консерваторите от 2019г. насам.

 

Лидерът на лейбъристите сър Киър Стармър също има нетен рейтинг на одобрение от +2, което е първият му положителен рейтинг от ноември 2020г., и води пред Риши Сунак с 34% към 25% по въпроса кой би бил по-добър министър-председател.

 

Около 60% от хората очакват лейбъристите да спечелят следващите избори, а 32% смятат, че лейбъристите имат най-добрите политики, в сравнение със 17%, които смятат, че консерваторите имат такива.

 

Педли заяви: "Ясно мнозинство е настроено неблагоприятно към Консервативната партия, а за първи път в тази поредица от допитвания обществеността е положително настроена към Лейбъристката партия. Въпреки това г-н Сунак ще бъде окуражен от подобряването на неговия личен рейтинг и времето ще покаже дали негативните възприятия за Консервативната партия са фиксирани или се разсейват след напускането на Лиз Тръс."

 

Рейтингът на Риши Сунак се е подобрил значително от юли насам и сега тези, които са неблагосклонни към него са само с 4% повече от тези, които го оценяват положително.

 

Високопоставените членове на неговия кабинет обаче са много по-малко популярни. Джереми Хънт има нетен рейтинг на благосклонност от 23%, вътрешната министърка Сюела Брейвърман е с 27%, а външният министър Джеймс Клевърли е с 19%.

Тереза Кофи, която беше зам. министър-председател на Лиз Тръс, а сега е министър на околната среда, има нетен рейтинг от 33%.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2872 |25.10.2022 Eмил Соколов: След излизането от Европа, Brexit започна да разяжда държавността във Великобритания . 14| 2822 |25.10.2022 Риши Сунак пое кормилото на Великобритания. Какво следва? . 3| 2725 |23.10.2022 Официално: Сунак се кандидатира за премиер на Великобритания . 2| 3531 |20.10.2022 Байдън: САЩ и Великобритания са отдавнашни съюзници и тяхната силна връзка ще се запази

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads