Реклама / Ads
3| 4235 |02.06.2021 НОВИНИ

Адв. Камен Добрев: Прокуратурата са обявили негласна война на държавните институции

.
адв. Камен Добрев
„Това е пълзящ преврат, съдейки по хората, срещу които са насочени действията на Прокуратурата, защото те не са само срещу Ангел Папалезов, те са и срещу други членове на тази комисия, назначена от министъра за проверка на подслушването на политици. Действията на Прокуратурата съвсем целенасочено са насочени срещу членове на комисията.”, коментира пред ”ФАКТИ” адв. Камен Добрев относно разпитването на различни държавни лидери от страна на Прокуратурата.
 

"Още онзи ден една част от тях са викани. Доколкото зная Стефан Джолев от ГДБОП е викан на разпит. Също така и Христо Христов от Дирекция „Вътрешна сигурност“. Всички вече знаем, че вчера имаше претърсване и изземване не само от кабинета на Папалезов, но и от дома му. Като прочетете решението на Специализирания наказателен съд, то е абсурдно откъм мотиви“, допълни адв. Добрев.

 

„Ангел Кънчев стои начело на тази акция. Важно е обаче кой е извършил претърсването, защото на място Ангел Кънев го нямаше. Там беше единствено един следовател, за когото може да бъде намерена връзка с Петьо Еврото – една дама, за която основателно се твърди и в медиите, че е близка до Еврото. Тоест това е шпицкоманда – най-приближените на Гешев, начело с Ангел Кънев, в момента са обявили негласна война на държавните институции, доколкото служебният кабинет и неговите действия легитимират държавната власт.

 

Това е война на онзи другия център, който управляваше доскоро държавата, срещу легитимната държавна власт“, категоричен беше той.

 

„Тази пряка намеса на Прокуратурата цели да разколебае участниците в тази комисия. Според мен целта е до края на двумесечното функциониране на служебния кабинет да не се свърши работа по даване на гласност за незаконното подслушване. Това е крайната цел. По-смущаващото е, че досъдебното производство е с номер 3 от 2021 година. Стана ясно, че то е образувано още в началото на годината. Според мен съвсем удобно Ангел Папалезов е вкаран в комисията сега, за да могат да се извършват тези процесуално-следствени действия, иначе едни дела стоят на трупчета и когато е удобно и необходимо в тези дела се вкарват нови хора“, допълни адв. Добрев.

 

„Надяват се след изборите да се върнат отново на власт и тази комисията да не просъществува тогава, съответно да не се свърши работата до края – работата на служебното правителство. За това е пълзящ преврат – Прокуратурата пряко се намесва и обявява война не само на Президентството, в което влезе преди година, а вече и на службите. Доколкото разбираме, на разпит е викан и новият председател на ДАНС Пламен Тончев. Такова нещо не мисля, че е имало преди“, каза още той.

 

„В определението на Специализирания наказателен съд, с което вчера беше разрешено претърсване и изземването, става дума за търговия с влияние, пране на пари и търговия с културно-исторически ценности, като се прави някаква връзка с Божков – че едва ли не Папалезов е близък с Божков. Забележете в кой момент се прави – само няколко дни по-рано Папалезов става част от тази комисия за проверка на подслушването.

 

Мисля, че занапред ни очакват още по-скандални действия на Прокуратурата. Жалко е, че няма никаква реакция от страна на самите служители на службите. Те може и да са един вид подчинени, но трябва да защитят своите колеги. Трябва да се даде гласност и на това определение на Специализирания наказателен съд и да се види с какви формални мотиви, преписани от искането на Ангел Кънев, се дава разрешение. Това не може да са юридически актове – съдебни и прокурорски. Те могат да пишат каквото пожелаеш и да вкарат в тази престъпна група когото пожелаят“, смята още адв. Камен Добрев.

 

В края на разговора адвокат Добрев призова за граждански натиск и гражданска активност в работно време, както и за участие в протеста на инициатива „Правосъдие за всеки“, който ще започне днес в 19:00 часа пред Съдебната палата. „Трябва да има натиск върху Прокуратурата. Това, което се случва е прецедент и не се е случвало в новата българската история – по този начин Прокуратурата пряко да влиза във война не само с президентската институция, но с легитимната държавна власт“, завърши адв. Камен Добрев от БОЕЦ.

 

Междувременно граждански протест се провежда в момента. Искането е оставката на Иван Гешев като главен прокурор. Протестът започна пред сградата на Съдебната палата, а към настоящия момент протестиращите са вътре в сградата и искат среща с Гешев. Адвокат Камен Добрев от БОЕЦ също участва в протеста.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5592 |02.06.2021 БСП: Акцията на прокуратурата в МВР изглежда като посегателство върху българската държавност и институции . 30| 19238 |02.06.2021 Готови ли са прокуратурата и тайните служби да пролеят кръв заради Борисов? Да! . 6| 15436 |02.06.2021 Адв. Атанас Черногорски пред Фрог: 40 % от прокуратурата е изгнила, а 35 % е загниваща. След тази статия може да ме арестуват . 2| 3456 |02.06.2021 Антон Кутев: Прокуратурата открито се меси в работата на изпълнителната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads