Реклама / Ads
0| 3070 |22.06.2022 НОВИНИ

Анализатор: Кремълският фюрер е готов на всичко, за да изцапа Беларус завинаги с украинска кръв

.
Александър Лукашенко, Владимир Путин
Появяват се все повече предпоставки и признаци, че режимът на Александър Лукашенко няма да остане на ръба и ще се намесва във военните действия в Украйна. Толкова са много, че е по-правилно да поставим въпроса кога точно Беларус ще влезе във войната.
 

Това пише в свой анализ за „Главред“ политическият анализатор Александър Кочетков.

 

Предпоставките включват факта, че руснаците практически са изчерпали сериозни резерви от жива сила. Кремъл се нуждае не толкова от танкове и оръдия, колкото от пушечно месо. Това означава, че кремълският фюрер е готов на всичко, за да изцапа Беларус завинаги с украинска кръв.

 

Според моя информация на Лукашенко вече е представена схема, че или той публично дава заповед за нахлуване уж „за превантивна защита на украинците от агресията на Полша“, или ФСБ бързо организира нещо като „Минска народна република“ със смяна на властта с абсолютно проруска, всъщност военен преврат и изправяне на Лукашенко на съд.

 

Ясно е, че Лукашенко избира да „царува“ малко повече.

 

Втората сериозна предпоставка е белоруските генерали да не са просто под влиянието, а под контрола на руснаците. Беларуските и руските генерали не само са съученици и добри приятели, но им е обещано и солидно кариерно израстване в руската армия.

 

Забележима част от командването в Минск искрено вярва, че именно с присъединяването на беларуските сили към нахлуващата армия, Украйна веднага ще падне и нашествениците ще могат да започнат основната си задача - плячкосването.

 

Знак за подготовката на Беларус за война е масовото възобновяване на бронирана техника и артилерия, както и провеждане на учения с краен срок до 8 юли. Освен това в армията в Беларус се призовават войници по договор. Накрая дивизия „Искандер“ и противоракетни системи за противовъздушна отбрана са прехвърлени в Беларус. Последният знак ще бъде съсредоточаването на силите от Беларус на границата с Украйна.

 

Доколкото знам, нашият Генерален щаб възприема заплахата от инвазия на Беларус като неизбежна, и с право. Максималните сили за нахлуване ще бъдат около 50 000 души, до 200 танка, до 400 бронетранспортьора, до 500 единици оръдия и ракетна артилерия. Прилича на здрав юмрук, но само на теория.

 

Първоначално е планирано настъплението на Беларус в районите на Ровно и Волин. Няма съмнение, че при подобно развитие на ситуацията, по искане на украинското ръководство, Полша ще ни подкрепи с ПВО и други възможности (прякото участие на Полша в сблъсъците е нереалистично).

 

Сега относно времето. Ако Беларус не влезе във войната преди края на следващия месец – юли, тогава най-вероятно никога няма да влезе в нея.

 

Превод и редакция: Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3294 |15.06.2022 В ”Честно казано с Люба Кулезич” за ламтежите в Регионалното министерство, КПКОНПИ и фюрерчетата по пътя . 0| 10929 |23.05.2022 Анализатор: Западът знаеше за плановете на Путин за Украйна още през лятото на 2021 г., но продължи да флиртува с него . 0| 4167 |09.05.2022 Игор Айдман: Безсмислената експанзия на Путин ще приключи със смъртта на Русия и „нейния луд фюрер“ . 0| 13074 |09.04.2022 Москва воюва с американско и британско оръжие срещу Хитлер, но днес се държи като фюрера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads