Реклама / Ads
21| 4949 |21.02.2023 НОВИНИ

Анализаторът Пламен Димитров: В посланието си Путин повтори всички клишета от началото на войната

.
Пламен Димитров
”Посланието на Путин звучи убедително за аудиторията, към която е насочено. Това е едно от важните неща, които трябва да отбележим - днешното обръщение на Владимир Путин беше изцяло насочено към вътрешната аудитория в Русия, а не към външния свят”.
 

Това каза анализаторът  Пламен Димитров от Българското геополитическо дружество.


По думите му Путин е повторил всички основни пропагандни клишета, които използва Русия от началото на войната в Украйна, с цел да консолидира подкрепата за себе си и да оправдае нападението от миналата година и сегашните действия на руската армия и държава на международен терен:


"Логично е той да хвърли вината върху западните държави и да обясни, че Украйна е тяхна марионетка".


Пламен Димитров подчерта пред БНР, че в обръщението на руски президент не сме чули нищо за бъдещите планове на Русия за "военната операция" в Украйна.


Според него обещанието на Путин на всеки 6 месеца руските войници да бъдат пускани в отпуск означава, че той предвижда войната да продължи дълго.


"Информационна война между Русия и западния свят върви и такава война винаги съпровожда военни конфликти", коментира още той.


Димитров коментира и посещението на американския президент Джо Байдън вчера в Киев и визитата му днес във Варшава, като ги определи като символични: "Това означава препотвърждаване на лидерската роля на САЩ в западната коалиция, която помага на Украйна. Байдън дава знак, че американската помощ ще продължи и няма вероятност неговите действия в тази посока да бъдат блокирани от Конгреса на САЩ".


По думите му с посещението си в Киев Байдън се стреми да реши вътрешнополитически задачи, през тази година се очаква той да обяви кандидатурата си за следващите президентски избори:


"Идвайки в столицата на една воюваща държава, той иска да избяга от имиджа, че е стар и болен човек, който трудно взема решения, а че може да води страната си още 4 години".


Пламен Димитров подчерта, че на фона на усилията на повечето държави от ЕС и НАТО, България е в лагера на по-пасивните страни, които се въздържат от по-сериозна военна подкрепа за Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4275 |15.02.2023 Санкциите по “Магнитски” били алабализъм според Пламен Киров . 6| 3720 |11.02.2023 Петко Димитров: В БСП се възцари мракобесието . 0| 3028 |07.02.2023 Илин Димитров: Към момента няма данни за пострадали и бедстващи българи в Турция . 11| 3475 |06.02.2023 След близо три години разследване: Прокуратурата прекрати делото срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads