Реклама / Ads
22| 4384 |07.04.2023 НОВИНИ

Анализатори за (не)възможната коалиция с ГЕРБ

.
Ситуацията е сложна. Около това се убединиха анализатори в ефира на Нова телевизия тази сутрин. Някои обаче поставиха условие за коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ - Борисов и хората му да признаят грешките си. Други пък заключиха, че "Продължаваме Промяната" страдат от "нарцистично разстройство" и трябва да приемат реалностите. А те, твърди Харалан Александров, са - огромното желание на хората да видят Борисов изчегъртан не се състоя.
 

"Очаквам здравият разум да дойде от ДБ и Христо Иванов. Възможно е да се подходи към вариант на коалиция между първите две", коментира журналистката Валентина Войкова. 


Според нея няма вариант за коалиция, без участието на ГЕРБ. 


"Разликата между първите две е в рамките на статистическата грешка, но мандалото хлопна. Добре е именно тези две сили да разберат какво им казаха хората. Ще се контролират взаимно и може би по-малко ще говорим за корупция", коментира тя. 


Според Харалан Александров ПП-ДБ "живеят в делюзия". 


"Винаги са имали проблем с реалността. Концепцията им за обществото се свежда до Facebook групите. Сигналите от външния свят минават през радикални ядра, които ги свеждат до примитивно хейтърство. Единственото логично действие за тях е активно да саботират и да пречат на ГЕРБ. Толкова са нагли, че ще поискат и подкрепа след това. Това е логиката на нарцистичните социопати", допълни той пред Нова телевизия. 


"Нещата са доста сложни. Навремето като дойде Сакскобургготски дойде със заявка да се прави помирение между комунисти и антикомунисти. За да има такова трябва да има покаяние. Ситуацията е подобна. Има една партия, спечелила изборите със статистическа грешка - ГЕРБ и една, която ги е загубила. Но ГЕРБ имат едно тежко минало. Хората правилно казват, че превърнаха държавата в корупционна клоака. Трябва да си признаят грешките, да ги приемат. Двете страни, за да получат възможност да покажат потенциала на съвместно действие, трябва да направят стъпка в правилната посока", заяви на свой ред Методи Андреев. 


"Да говори срещу корупцията е базова идентичност на ПП-ДБ. В момента, в който трябва да развият позитивна идентичност, не се справят. Трябва да бъде формирано управление без дразнещи политици, а хора с технически профил, които са по-приемливи. Не става дума за измама, а за императив на развитието. В политическата битка огромното желание на хората да видят Борисов изчегъртан не се състоя. Дълбока нарцистична рана понесе реалността на ПП-ДБ, но те трябва да се научат да живеят с нея", опонира Александров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3448 |06.04.2023 Социален психолог: Ако ПП откажат коалиция с Борисов, ще го превърнат в добрия човек, който протяга ръка . 3| 3512 |03.04.2023 Психиатър: Абортиралият арест на Борисов пречи на коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ . 25| 3719 |31.03.2023 Най-доброто решение за правителство е коалиция на ГЕРБ и ”Продължаваме промяната - Демократична България”, обяви Борисов . 23| 7809 |29.03.2023 Евгений Дайнов: Коалиция ГЕРБ и ПП? Представяте ли си министър на финансите Асен Василев и на икономиката Делян Добрев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads