Реклама / Ads
28| 6427 |21.07.2023 НОВИНИ

Асен Генов за казуса ”Миротворец”: Огромният процент от хората в този списък са прорурски пропагандисти

.
Асен Генов, журналист и блогър Източник: Стопкадър: Нова телевизия
Голяма част от българските граждани, които са в списъка ”Миротворец', са се появили в този сайт 2018 г. По-ярки примери са от февруари тази година. Сега се заговори за съдържанието в сайта. За мен интересно е друго - как се стигна дотук. Г-жа Захарова в едно свое интервю в YouTube подаде темата и тя бе започната в България. Огромният процент от хората в този списък са посочени като прорурски пропагандисти.
 

Това заяви журналистът Асен Генов във връзка със сайта "Миротворец", който нашумя през последните няколко дни, след като бившата журналистка от ТВ7 Диляна Гайтанджиева се оплака, че е била включена в списъка с врагове на Украйна, който "Миротворец" поддържа от години. Тя е била добавена на 15 април 2023 г.

 

"Ако се върнем на реакцията в България, службите изведнъж много се активизираха. Твърди се, че този списък се поддържа от неправителствена организация, която няма общо с украинското правителство. В крайна сметка оръжието на журналиста е словото.  Съюзът на българските журналисти има за председател агент на ДС. Той не реагира по казуса с Христо Грозев. Тези хора в списъка "Миротворец" са посочени като проруски пропагандисти. Престъпно ли е да наречем тези хора такива? Не. Те са такива. За мен е важно да реагираме еднотипно", коментира Генов.

 

Според него дразнещото е в това, че говорим за списък.

 

"Списъците винаги са нещо лошо и укоримо. Ако имахме журналистически материал, щеше да е друго", каза още журналистът.

 

Историкът проф. Михаил Станчев от своя страна изрази мнение, че най-пряката заплаха за хората в списъка е, че те няма да бъдат пуснати в Украйна. 

 

"Правителството трябва да направи всичко възможно този списък да бъде ликвидиран. Той само пречи", отбеляза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3519 |20.07.2023 Асен Василев обвини служебната власт за загуба на евросредства . 5| 3015 |20.07.2023 Асен Василев увери: Бизнесът ще има достъп до 2 млрд. лв. кредити за малки и средни предприятия . 0| 2978 |19.07.2023 Доц. Красен Станчев за избора на Радев за гуверньор на БНБ: Той има здрав икономически разум . 5| 2740 |17.07.2023 Конституционният съд ще гледа казуса с референдума срещу еврото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads