Реклама / Ads
5| 2887 |24.05.2023 НОВИНИ

Асен Григоров: Политическата обстановка през последните дни ще ни накара да пораснем малко

.
Мария Габриел и акад. Николай Денков
Мисля, че това, което се случи с политическата реалност от последните дни, ще ни придвижи като общество, надявам се, една стъпка напред с това да пораснем малко. Да станем по-зрели, да убием емоциите и да започнем да разсъждаваме наистина рационално за политиката, Защото тя е рационално нещо. тя е нашият инструмент да управляваме обществото и държавата така, че да е от полза за всички нас.
 

Това заяви пред Нова телевизия журналистът Асен Григоров. 

 

Повод за коментара му е джентълменското споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ, които постигнаха съгласие за ротационно правителство с 18-месечен хоризонт. Премиер в първите 9 месеца ще е акад. Николай Денков от ПП-ДБ, а вицепремиер - Мария Габриел от ГЕРБ. Втората половина на този период ще е с обърната структура - мястото на Денков ще заеме Габриел, а депутатът от ПП-ДБ ще седне на вицепремиерския стол. Намеренията за ротационното правителство предизвикаха обаче и остри реакции в обществото. 

 

“И от двете страни ще има недоволни. При ПП-ДБ драмата ще бъде по-голяма”, подчерта политологът Първан Симеонов. Той обаче определи, че случващото се е “голяма победа за Борисов.

 

“Винаги сред градските либерали е имало две крила - едни непримирими и едни колаборативни. Анализът показва, че голяма част от ДБ много отдавна иска да е с Борисов. Не се случва нещо ново, но факт е, че непримиримата част ще се разпраши и ще си отиде”, допълни той.

 

“Здрав разум е точната дума, с която можем да определим случващото се в момента. Когато правим нещо, то или произвежда резултат или не. В случая има добри намерения. Следващите стъпки, малки и полека – ще доведат до резултати. Добри или лоши, всеки сам ще прецени за себе си”, категоричен е Любомир Стефанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 3012 |23.05.2023 Кирил Петков: Асен Василев ще бъде министър на финансите, без други членове на кабинета от ГЕРБ . 13| 3459 |23.05.2023 Борисов: Говорихме кой да сложим за кмет на Луната. С Кирил и Асен ”и пак да се мразим, няма да се заобичаме” . 3| 2656 |23.05.2023 Донев пожела ”стабилен вастибуларен апарат” на участниците в политическата въртележка . 2| 2672 |23.05.2023 Прокурор Кузманов за Гешев: Да наричаш политическата класа ”боклук”, не е език, който магистрат може да си позволи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads