Реклама / Ads
15| 5861 |15.01.2013 НОВИНИ

Д. Атанасова: Лечението на психичноболните е на изключително високо ниво

.
Десислава Атанасова
В Александровска болница няма фризьорки и шивачки. Тестването с дрегер било задължително само за шофьорите на линейки, докато при служителите на общинско лечебно заведение, решенията вземал друг.
 

Ангажирах се със случая с онкоболната пациентка Гергана, която на 29 години; заключението на националния консултатнт е, че на пациентката не бива да се прави химиотерапия, за нея са нужни само палиативни грижи, обясни по НТВ министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. До миналата година нямало и такъв стандарт - да се облекчават страданията на терминално болните, обясни тя.

За случая с кръвната проба на лекаря в Дупница, който бил на работа в нетрезво състояние Атанасова каза, че има разминаване на фактите, затова прокуратурата ще установява истината. С административни актове обаче не може да се контролира личната отговорност, заключи тя. Тестването с дрегер било задължително само за шофьорите на линейки, докато при служителите на общинско лечебно заведение, решенията вземал друг. 

Много трудно е да убедиш хората, че полагаш усилия, че нещата се променят, констатира Атанасова. В Александровска болница имало проверка на инспектората, там не се открили фризьорки и шивачки на работа, както пише в един от ежедневниците днес. Текат проверки в различни медицински заведения, каза тя.

Грижата за психично болните трябва да е комплексна - на родителите и на институциите, смята още Атанасова. За да се вкара един болен в психиатрия, е доста трудно, процедурите са тромави. При спешни състояния обаче процедурата била доста бърза, тогава можело в рамките на месец болните да бъдат приети в психиатрии. Лечението на психично болните в България е на изключително високо ниво, смята министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5366 |13.01.2013 Д. Атанасова: До края на 2013 г. ще използваме най-високи медицински технологии . 13| 6414 |01.12.2012 Д. Атанасова: Болница не може да отказва прием на пациент! . 14| 4824 |14.11.2012 Атанасова: Здравеопазването не е застрашено от оставките в кръвните центрове . 8| 5365 |10.11.2012 Министър Атанасова: Силна политика ще задържи лекарите ни в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads