Реклама / Ads
24| 6987 |28.05.2009 НОВИНИ

Автобус помля 16 в Деня на шофьора - Спасовден

.
16 души са били прегазени докато са вървели по пътното планто край Ямбол. 20 са тежко ранени. Сред убитите има и 16-годишно момче. Шофьорът е нямал категория D за управление на автобус.
 
Автобус се е обърнал край връх Бакаджик малко след 9.00 часа тази сутрин. Дотук загинали са 16, четирима са тежко ранените засега. На мястото на инцидента вече са пристигнали всички спасителни екипи и специалисти за оказване на първа помощ.

61-годишен е водачът на автобуса, причинил тежкия инцидент е нямал право да управлява превозното средство заради липса на категория D. Всички загинали са пешеходци, отишли на събора за Спасовден. В автобуса “Чавдар” са пътували 19 души от Дома за стари хора в Ямбол. Тежко пострадала от пътниците е 82-годишна жена, закарана в болница с опасност за живота. Водачът е 60-годишен от Ямбол, взета му е кръвна проба за алкохол, резултатите от нея ще бъдат готови по-късно. Той също е ранен и е закаран в болница. Направената в КАТ проверка е установила, че автобусът е преминал технически преглед на 2 май тази година.

Автобусът, пътуващ от хижа „Дружба" на връх Бакаджик към Ямбол, се е ударил в дърво в ляво по посока на движението и се преобърнал. Екипи на Пътна полиция, полицаи от ОДМВР, пожарникари и Спешна помощ вече са на мястото на тежкото пътно-транспортно произшествие.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев пътува към мястото на инцидента в Ямболско. Пострадалите са  транспортирани в болницата в Ямбол. Те са с политравми. Осигурено е необходимото количество кръв за тях.
По ирония на съдбата инцидентът днес съвпада с християнския празник Спасовден - ден на шофьора.

Предложение: Споделяме нещастието, връхлетяло по такъв ужасен начин толкова хора и изразяваме съболезнования на засегнатите от трагедията! В същото време призоваваме чиателите да изразят своето мнение или това, което знаят за случилото се, както и за състояние на пътя, където се е разиграла драмата. Вашето мнение е важно, за да не остане скрито нищо около фаталния инцидент. Спомнете си пожара във влака край Червен бряг и това колко време бе нужно, за да се провери дали има някой виновен. Разбира се, сред големите началници такива нямаше, а само сред изпълнителите. Нямаше и оставки по върховете. Сега пак няма да има, но поне да се чуе мнението на хората. Предлагаме ви кадри от мястот на инцидента, заснети от ямболската кабелна телевизия "Диана кабел".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4602 |09.04.2009 Над 30 % е спадът на пътниците в автобусния транспорт . 18| 7886 |28.01.2009 Заради автобусния похитител Блажев погват охранителните фирми . 46| 4835 |27.01.2009 Мъж отвлича автобус с пистолет, после се предава доброволно . 0| 6108 |31.12.2008 Нощни влакове и безплатни автобуси за Нова година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads