Реклама / Ads
6| 5161 |13.08.2015 НОВИНИ

Баба от Лесидрен: Филип е част от компанията на децата, не е било гонка

.
Ден след трагедията в Лесидрен, при която загинаха две 16-годишни деца, жителите на селото искат да бъдат създадени доброволчески отряди срещу автогонките.
 
Бабата на оцелялото при инцидента момиче разказва, че гонка в буквалния смисъл е нямало. 28-годишният Филип помел децата по пътя си дори е бил част от компанията им.

„Аз си мисля, че той е карал зад тях, другото момче го е задминало и са забързали, но не са се гонили така, както ние имаме усещането, че вечер става да се надпреварват. В момента, в който онова момче е видяло децата е натиснало спирачка, те са го видели. Трите деца веднага са отишли вляво, много навън от пътя - в тревата и в шипките. Внучката ми едно момченце я повикало е отишла вдясно иначе и тя щяла да остане под колата. Филип за да не удари онази кола е свил вдясно. Може и да ги не е видял и ги и помел", разказва пред bTV Пенка Наденова.

 

Малцина се осмеляват да назоват виновни, но всички в селото сочат следите по асфалта, оставени от т.нар. вечерни автомобилни гонки.

 

„Сигурно не е мястото тука да се въртят и правят на шофьори. Въпросът е, че контролът е слаб. Значи ако има контрола няма да ги има тези неща. Контрол от страна на... на родители, на полиция, на обществеността", коментира жител на Лесидрен.

 

„Аз каква вина имам? Никаква вина! Аз съм сигнализирал полицията - изменете закона, дайте на кметовете палки и с удоволствие ще се включа и в тази дейност", твърди кметът на селото Борисо Нешев.

 

Видео наблюдение обхваща само центъра на селото. Затова нарушителите най-често избират покрайнините. По думите на местните, многократно жители са подавали сигнали за гонки в селото.

 

Дали гонка или несъобразена скорост отне два невинни живота тепърва ще се изяснява. Днес Троян изпраща 16-годишната Велислава, Марино ще бъде погребан утре.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4909 |09.08.2015 Стотици цветя и играчки за Филип пред Президентството . 41| 12003 |09.08.2015 П. Иванов пред Фрог: По 250 деца умират у нас като Филип всяка година . 27| 20583 |08.08.2015 Трагедията с Филип се случила в Гърция? . 14| 18034 |08.08.2015 Заболяване на аортата погубила Филип Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads