Реклама / Ads
7| 4352 |12.12.2014 НОВИНИ

Бабата на Гошко не можа да преживее изнасилването и почина

.
Протест на местни жители за насилието на момчето
Късно снощи бабата на изнасиления в училищната тоалетна петокласник от Дебелт е била покосена от инсулт. Възрастната Донка е научила последна за гнусното мъчение над внучето си. Жената не могла да преживее мисълта за ужасното посегателство над детето, тя е починала в полунощ.
 
Гошко пък от днес вече е настанен в Центъра по обществени грижи, съобщава Флагман. Там насиленият петокласник ще остане за месец. Всеки ден по няколко часа с него ще работи психолог, като за целта ще се използва специална зелена стая, изградена за работа с малтретирани деца. От няколко дни 12-годишният Гошко успява да разговаря с психолозите по-спокойно и да разказва повече от трудното си минало.

Специалистите се надяват да успеят да помогнат и да разкрият всички ужасяващи факти от живота на детето. Социални работници ще посещават и останалите четири деца в семейството на майката Донка.

„В ромската махала никой не спи”, това разказват ромите, които нощем палят гуми от чийто пламъци се топлят и стоят будни в страх от нападение. Жените и децата са готови да бягат, а някои вече са се преместили при свои близки в съседни махали. Мъжете разказват, че не искат война заради един виновник, но ще се отбраняват.

„Нали е задържан насилникът, защо заради един трябва всички да изгорим” – вайкаше се млада ромка. Тази сутрин линейка влезе в ромската махала, след като от страх и паника бременна ромка е колабирала.

Голяма ромска група се отправи към кметството, където потърсиха обяснение от кметицата – защо се атакува цялата махала. В махалата поискаха семейството на виновника да поеме отговорност, а не да се крие. Защото майката и бащата на насилника Асен били напуснали временно селото.

В махалата отрекоха информацията мъжете в селото да имат оръжия. Никой не коментира случката с арестувания Иван, който въоръжен с нож и пистолет дойде да преговаря с медии и полиция. Но не отричат, че при нападение ще се отбраняват с каквото могат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4109 |11.12.2014 Обвиниха за блудство осмокласника изнасилил Гошко . 4| 4251 |10.12.2014 Оказа се, че друго момче е изнасилил Гошко от Дебелт . 30| 4962 |23.07.2014 Бойко не можал да се зарадва на оставката . 42| 5635 |20.03.2014 Чуколов към Андонов в парламента: Г-н Гошко, иди да си играеш на пясъка, не тук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads