Реклама / Ads
0| 3077 |01.06.2022 НОВИНИ

Байдън пред ”Ню Йорк таймс”: Не се стремим към война между НАТО и Русия

.
Джо Байдън
Не се стремим към война между НАТО и Русия, посочва американският президент Джо Байдън в статия за ”Ню Йорк таймс”. Намирам действията на руския държавен глава Владимир Путин за ужасяващи, но Съединените щати няма да се опитват да го свалят от власт, допълва той.
 

"Докато Съединените щати или съюзниците ни не бъдат нападнати, няма да бъдем директно включени в конфликта нито чрез изпращането на американски военни части в Украйна, нито чрез атакуване на руските сили", уточнява Байдън. - "Не окуражаваме, нито помагаме на Украйна да извършва атаки извън нейните граници". Джо Байдън пише, че е взел решение за предоставяне на украинците по-съвършени ракетни системи, които ще им позволят по-прецизно да поразяват цели на бойното поле, вътре в Украйна.


Относно ядрените оръжия президентът на Съединените щати посочва, че за момента не се наблюдават признаци, че Русия възнамерява да използва подобни оръжия в Украйна.


"Не искаме продължителна война само за да причиним болка на Русия", заявява още американският държавен глава.


Байдън допълва, че Вашингтон ще продължи да си сътрудничи с партньорите си за санкциите срещу Русия, които са най-тежките, налагани някога на голяма икономика.


Според него преговорите на Киев с Москва са в застой, защото Русия иска да поеме контрол на възможно най-голяма част от Украйна. Няма да притискам украинското правителство да направи каквито и да било териториални отстъпки, подчертава американският президент и допълва, че целта на Америка е да види демократична, независима и суверенна Украйна, която може да се защитава от бъдеща агресия.


Украйна ще получи американска високомобилна артилерийска ракетна система , която е прецизно оръжие със сателитно насочване. То носи приблизително същата експлозивна сила като 500-килограмова бомба. Усъвършенстваните оръжия трябва да позволят на Украйна да се бие на бойното поле и в същото време да бъде в силна позиция на масата за преговори, заявява американския президент .

Най-новият пакет оръжия ще включва още противотанкови ракети, артилерийски снаряди, хеликоптери, радари и боеприпаси, допълва БНР.


От администрацията подчертават, че най-модерните оръжия, които ще бъдат предоставени на украинците са обещани само след уверения от страна на лидерите на Украйна, че те няма да бъдат използвани срещу цели на руска територия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9581 |01.06.2022 Ивайло Мирчев с разкритие: Сменя се представителят на България в ”Лукойл” . 0| 3992 |31.05.2022 Борисов пред ЕНП: За да се покажат, че са много готини, пуснаха украинците в 4-звездни хотели.Сега - на палатка . 0| 4048 |31.05.2022 Обвиняемият по аферата „Хемус“ каза пред съда на кого е давал отклонените 53 млн. лв. . 0| 3498 |31.05.2022 ВВС опроверга Кирил Петков: Не се предвижда заместващ изтребител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads