Реклама / Ads
0| 5686 |26.02.2014 НОВИНИ

"България си ти!" организира Първомартенски бал на многодетни семейства

.
„България си ти!“ отбелязва Втората годишнина на сдружението с „Първомартенски бал на многодетните семейства“ на I март 2014 г. в „Кемпински хотел Зографски“, зала „София 2“, от 15:30 ч. Проявата е благородна инициатива, която събира на едно място всички подпомогнати от Сдружението многодетни български фамилии.
 

Програмата на събитието включва:

1.    Мултимедийно представяне на дейността на Сдружение „България си ти!“
2.     Творческо представяне на деца от многодетните семейства, част от тях ще имат възможността да се изявят с популярни изпълнители;
3.    Изпълнения на възпитаници на Националното училище за танцово изкуство и Националното музикално училище „Любомир Пипков“
4.    Инициатива за държавно подпомагане на многодетни български семейства.

Сдружение „България си ти!“ вече 2 години подкрепя български многодетни семейства. За този период „под крилото“ на организацията са се присъединили над 10 фамилии. По програмата „Подкрепа за многодетни семейства“ се оказва конкретна материална и морална помощ на многодетни български семейства, помощ за решаването на битови, социални и трудовоправни проблеми, както и затруднения с образованието на техните деца (включително закупуване на нови домове, ремонтни дейности, осигуряване на средства за образование, транспорт, обзавеждане и много други).

Сдружението организира и образователни инициативи за подобряване на качеството на българското образование, както и проект за подобряване на денталното здраве на социално слаби деца и техните семейства, чрез мобилен кабинет.

Но въпреки усилията на Сдружение „България си ти!“, неправителствените организации не могат да изместят ролята на държавата за стимулиране на раждаемостта и борбата с демографския срив в България. Затова по повод 2-годишнината на Сдружение „България си ти!“ и Първомартенската среща на многодетните семейства, ще поставим началото на една нова инициатива. Тя е свързана с възобновяването на обществения дебат по този проблем и търсенето на работещи решения, с които държавата да предприема реални действия.

Сдружение „България си ти!“ ще инициира дебат за законодателни промени. Ще бъдат поканени всички парламентарно представени партии, най-големите извънпарламентарни партии, неправителствени организации.

Целта е да се запълнят огромните пробойни в сега действащото законодателство относно официално признатата демографска криза в България.

Предложението на Сдружението е: на всяко трето дете на една майка, държавата да осигури месечна социална помощ в размер на минималната работна заплата до навършване на пълнолетие на най-малкото от тях.

По данни от 2011 г. на НСИ майки от петчленни, шестленни, седемчленни и осемчленни семейства, са към 7000. Минималната работна заплата е в размер на 340 лв. Това означава, че държавата ще трябва да отделя около 3 млн лв. месечно и годишно – около 30 млн лв. за целта.

Изискването към семействата е децата да посещават редовно детска ясла, градина или училище до завършване на средно образование. Сдружението смята, че по този начин ще се допринесе и за интеграцията на ромското население в България, тъй като образованието е един от основните инструменти това да се случи.

Гости на събитието ще бъдат общественици, членове на дипломатическия корпус, учени от БАН, личности от сферата на културата и спорта.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5896 |25.02.2014 "България без цензура" внася два законопроекта - "Чисти ръце" и Закон за стартичащия бизнес . 0| 5565 |25.02.2014 "България си ти!" с награди за отличниците в Пловдив . 27| 4935 |23.02.2014 "България без цензура" внася законопроект за "Чисти ръце" в парламента . 5| 5750 |22.02.2014 Академик ще води "България без цензура" в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads