Реклама / Ads
22| 6523 |12.10.2010 НОВИНИ

Н. Банев: Президентът Първанов е като кмета на Любимец

.
Николай Банев
Данъчни и полицаи са героите на деня; икономиката е лишена от стимулите за развитие; къде да си вложи парите човек, освен в някоя друга тухла, попита бизнесменът и съобщи, че е в бялата икономика.
 

Акцията на НАП беше добра, защото дълги години стояхме с широко затворени очи, обяви главният архитект на София Петър Диков. Общината и държавата дълги години бяха абдикирали от задълженията си - след 1990 година частникът се издигна в култ, той можеше всичко, а държавата и общината се скриха. Сега те започват отново да защитават публичния интерес - който нарушава правилата и нормите, трябва да бъде наказан.

Холдингът, който управлявам, има стотина имоти, имам много такива сгради, обясни Николай Банев. В България вече няма големи компании, а полицаи и данъчни, обяви той. При свиваща се икономика, непротектирана от държавата, не мога да не се оплаквам. Данъчните не могат да стигнат по друг начин до тези квартали, затова си наеха хеликоптер, но аз дълбоко се учудвам защо има незаконни строежи. Къде са били през годините контролиращите органи, попита Банев. Когато има частен капитал, който иска да си вложи парите, държавата и местната власт трябва да съдействат. До тези места няма нормални комуникации, а сладурът Азис иска да праща деца, възмути се Банев, който познавал района, защото бил от Любимец. Той каза, че имотът му щял да стане първият луксозен 7-звезден хотел в България.

Тепърва правим проверка на незаконните сгради, каза Диков. Сега се изработвала системата; трябва да направим като в белия свят, не да изваждаме отделни случаи, а да целим наред и контролираме всичко.

Бих оприличил президента на Първанов с кмета на Любимец - странно е, че човекът, който беше вътре в прехода сега иска да наказва забогателите, каза Банев, който нямал високо мнение за Първанов. Какво лошо има в една пирамида, когато тя е легнала върху основата си, попита той и добави, че икономическата пирамида у нас е легнала на върха си.  Нито една адекватна мярка не беше предприета у нас, свързана с реалната икономика, добави той. Къде да си вложи парите човек, освен в някоя друга тухла, попита бизнесменът и съобщи, че е в бялата икономика.

Кризата ме накара да вдигна цените на къмпинга си, защото от занижени цени бяхме на загуба, обясни накрая Банев. Земята още не била деактувана от областния управител на Бургас. Цените скочили заради ниска целесъобразност, а Банев дотирал дружеството години наред, съобщи той. Дружеството било оздравено; надявам се общинската управа да издаде скици за имота и това да продължи да е къмпинг, но истински, европейски. Накрая каза, че който не е чел дядо Маркс, не знае как да прави бизнес.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4773 |11.10.2010 Първанов скастри Найденов, министърът контрира . 25| 4776 |10.10.2010 Първанов иска ревизия за богатствата на прехода . 20| 5077 |05.10.2010 Първанов скастри кабинета за илюзии и бодрячески тон . 20| 5152 |04.10.2010 Първанов: Има дефицит на ценности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads