Реклама / Ads
0| 5192 |05.08.2017 НОВИНИ

Банско ограничава автомобилното движение към хижа ”Вихрен”

.
Източник: БГНЕС
През август по традиция хижа ”Вихрен” е обкръжена от лични автомобили, повечето паркирани на тесния път до нея. Община Банско въведе ограничения за движението и паркирането на автомобили от града към хижа ”Вихрен”.
 

Забраната ще важи до 31 август и е за часовия диапазон от 9 до 16 ч. Тя важи за участъка от местността Шилигарника до хижата.

Забраната не се прилага за превозни средства със специален режим на движение.

Ограничението се налага предвид изключителната натовареност на пътния участък, създаваща реални предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в движението и за възникване на пътнотранспортни произшествия, мотивират решението си от общината.

В местността Шилигарника са предвидени места за паркиране на автомобилите, като контролът за спазване на забраната ще бъде упражняван от органите на МВР и служители на Дирекция Национален парк "Пирин".

Пътят, особено в близост до хижата, всяко лято е блокиран от множество автомобили на туристи, които се отправят към върха или околните трасета. Това създава големи затруднения както за пристигащите, така и за тръгващите си от района туристи.

Наскоро общината прие и друга мярка, с която осигури обществен транспорт, който се движи между Банско и хижата.

В края на юли Общинския съвет разкри няколко редовни линии като едната до тях е от града до хижата със спирка и в местността Шилигарника.

Предложението на местната администрация идва след направен анализ, показващ необходимостта от предоставяне на обществен превоз като алтернативен на индивидуалния, който да улесни придвижването на жители и гости на курорта в рамките на града, както и към планината. Допълнително предимство ще бъде намаляването на автомобилния поток и въздействието му върху качеството на въздуха.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5099 |31.07.2017 Скали затрупаха турист на Банско . 7| 6781 |20.07.2017 Г. Марков: Проблем пред българското председателство на Съвета на ЕС ще е ограничаването намесата на чужди организации . 0| 5718 |07.07.2017 Христо Иванов: ГЕРБ копира Путин и Орбан, за да ограничава гражданските организации . 0| 6890 |22.06.2017 Лидерът на ДСБ: Тежък лобизъм е закона за ограничаване на разплащанията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads