Реклама / Ads
1| 4692 |04.12.2023 НОВИНИ

Баща поръчал дъщеря си в Северна Македония. Убиецът - "един от преките отговорници за омразата към България", избягал у нас

.
Министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски
14-годишно момиче е убито и заровено в покрайнините на Скопие, а заподозреният 74-годишен мъж от Велес е избягал първо в Сърбия, а след това в България. 
 

Това съобщи на пресконференция министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски. Той определи убийството като отвратително престъпление, предаде БТА.

 
Установено е, че поръчител е бащата на убитото момиче. Целта била дъщеря му да бъде отвлечена, за да бъде искан откуп от майката. Детето било похитено преди 7 дни.


Когато момичето излязло от блока, където живеело с родителите си, за да иде на училище, бащата се обадил на извършителя и му казал къде се намира дъщеря му. 

 

Според разследващите, след като отвлекли детето, похитителите изпаднали в паника, че са следени и решили да го убият. Спасовски съобщи, че са заподозрени общо петима души - четирима са задържани, включително бащата, а петият е напуснал страната. 

 

14-годишното дете е убито с пистолет, след което е заровено. Автомобилът, с който е похитено момичето, е изгорен. 

 

Извършителят е напуснал Северна Македония с кола с адвоката си. Заминал за Белград, след което към България, твърдят властите в Северна Македония.

 

Ученичката от Скопие беше обявена за изчезнала на 27 ноември около 8:30 ч. сутринта на тръгване за училище и в продължение на седмица медиите всеки ден задаваха въпроси към полицията дали издирването ѝ има резултат. В късните часове на вчерашния ден от МВР съобщиха, че тялото на момичето е намерено простреляно в близост до Скопие.

 

"Политикът Любчо Палевски - Палчо. Убиец на 14-годишното дете Ваня от Скопие. Организирал отвличането ѝ и след това я застрелял (по данни на МВР на РСМ). Този човек е в бягство. Искам да знаете, че той е един от преките отговорници за омразата към България в РСМ - в качеството му на политик и обществена личност, години наред през националните медии в страната упражняваше език на омразата към всичко българско. Накрая се оказа убиец на дете. Излишно е да се коментира повече. Бог да прости невинното дете, което е жертва и на баща си. Трагедия...", написа във Facebook Виктор Стоянов, който е създател на българската Фондация "Македония". 

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4174 |04.12.2023 Към 500 лева данък за внесена кола втора ръка . 0| 4264 |04.12.2023 БНБ проверява банки след жалби на клиенти . 0| 7619 |04.12.2023 Докъде ще стигне разширението на третата линия на софийското метро? . 29| 8223 |04.12.2023 Не се блъскайте: Ако искаме да влезем в Русия, ще декларираме лоялност към Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads