Реклама / Ads
5| 6873 |29.07.2010 НОВИНИ

Бебе пада в нужник, спасяват го

.
Бебе се роди в селска външна тоалетна в шуменското село Каспичан. То оцеля във WC-то около 2 часа, докато местен лекар не го извадил.
 

Това описва вестник Труд. Във вторник следобед родилката Анелия Ангелова, майка на три деца, имала силни болки в корема и не разбрала, че това са контракции.

Нещо падна вътре...

“Викам си, че е голяма нужда, и отидох към клозета. Там още с по-силни болки почнаха и напъни. Не можах да разбера какво стана, но нещо изведнъж падна вътре. Бебе падна, но не чух да плаче”, разказа майката от болничното легло. 26-годишната Анелия се изплашила от кръвта, която потекла от нея, и не могла да помръдне. В същото време край къщата минавала съседката Бедрие. Родилката я извикала и тя й се притекла на помощ. Пренесла я до къщата и звъннала на тел.112. Към мястото веднага потеглил екип от спешна помощ в Нови пазар и кола на Гражданска защита - Шумен.

25 минути копаене


Д-р Христо Василев пристигнал първи на мястото. Щом чул детския плач от селската тоалетна, веднага започнал да търси лопата и осветление. В къщата обаче нямало нито ток, нито вода. А лопата взели от съседката Стефка Недева. Около 25 минути били нужни на медицинския екип да разкопае отвън тоалетната, за да стигне до фекалната яма и да спаси бебето. “Помислих, че голямото й момиченце е паднало в тоалетната, не знаех, че е бременна”, разказа съседката Стефка. Когато отишла в двора на родилката, новороденото било извадено. “В ей тая кофа беше, а докторът се мъчеше да го мие. Не вярвам да е искала да го убие”, обясни жената. Към 19,30 ч бебето било прието в шуменската болница. Дежурната сестра едва издържала на гледката. Разнасяла се ужасна миризма, а лекарят спасител и фелдшерката с него били целите във фекалии. Мъничето нямало травматичви увреждания. Сърчицето му работело добре. Тежало 1,9 кг и според д-р Севдалина Стойкова се е родило в 8-ия месец от бременността. Малката героиня била настанена в кувьоз и е на лечение с антибиотици. Лекарите се притесняват да не развие инфекции от бактериите, сред които е престояла дълго.

Миглена или Клозета

“Няма да я взема, нямам пари”, каза майката. Тя едва си спомни какво име е дала на бебето - Миглена. А персоналът в шуменската болница вече шеговито нарича малката Клозета. Анелия се настанила преди 2 месеца в къщата с трите си деца и мъжа си Христо, без да плаща наем. Според нея обаче Христо не е баща на Миглена. Понеже и през май имала цикъл, не подозирала, че толкова скоро ще ражда. Според лекарите майката има силна анемия, а от загубата на кръв хемоглобинът й паднал още и ще трябва да бъде спасена с кръвопреливане. “Не искам вече деца”, категорична бе родилката, но не знаеше как ще се пази от бременност. Обясни, че разчита на 105 лв. детски надбавки и храни децата си с хляб, боб и картофи. Съселяни на Анелия от Каспичан разказваха, че била грижовна майка, водела децата на градина и не вярваха нарочно да е пуснала бебето в тоалетната. Полицията обаче извършва проверка по случая и след раждането съдебен лекар е прегледал Анелия. “Можеш да родиш бързо, бе. Мойто второто за нула време като футболна топка го изкарах”, коментираше вчера на селския мегдан съселянката на родилката Калина Илиева. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4655 |17.03.2010 Младеж млати лекари, че му спасяват живота . 7| 4688 |09.07.2009 Управляващите се спасяват с постове зад граница . 35| 9392 |17.02.2009 ДАНС отряза военен шеф от класифицирана информация, цар и президент го спасяват . 1| 6187 |15.05.2007 Гръцка змия ухапа български боец на солунски полигон, спасяват го в болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads