Реклама / Ads
2| 5964 |30.06.2009 НОВИНИ

Битката за 23 МИР не доведе до политическо бракосъчетание

.
Всеки един от кандидат-депутатите изигра картите си в духа на кампанията, провеждана от партията си. В 23-ти МИР изборите били много чисти, а кандидатите - тясно профилирани.
 

23-ти МИР в София сблъсква едни от най-интересните лица в партиите, които ще се явят на парламентарните избори в неделя. Те пък сблъскаха позициите си в дебат по БТВ, който беше близо до лидерски заради присъствието на ярки политически фигури в него:

Иван Костов - мажоритарен кандидат на Синята коалиция 23-ти МИР в София,
Георги Кадиев - мажоритарен кандидат на БСП,
Цветан Цветанов - водач на листата на ГЕРБ,
Свилен Габровски - водач на листата на Лидер,
Явор Нотев - мажоритарен кандидат на Атака,
Емил Кременлиев - води листата на ДПС,
Пламен Константинов - мажоритарен кандидат на НДСВ,
Атанас Семов - водач на листата на РЗС.

БСП може да задържи най-твърдия си електорат само с лъжи и измами. Клиповете с моя образ не са послания за съгласие, обяви Ив. Костов. В този район са най-политически настроените хора и заради тях трябва да зададем най-важният въпрос: Какво наследство от проблеми оставя Тройната коалиция. Няма да има политическо бракосъчетание сега, но аз съм готов да поема своята отговорност, добави лидерът на ДСБ. Той каза, че БСП и Ахмед Доган няма да бъдат в управлението. Знаем как да извадим страната от кризата и да възстановим доверието, защото и двете неща сме ги правили, напомни Костов.
Най-лошият вариант за България е коалиция ГЕРБ - Синята коалиция не от гледна точка на икономиката, а от гледна точка на демокрацията, оповести Г. Кадиев, който иначе бил против клиповете с образа на Костов. Ахмед Доган с това, което каза, си отряза клона към всички партии, вкл. и към БСП, обяви Кадиев, според когото изборите в този район били много чисти.
За София през изминалия мандат беше направено много, а този избирателен район се намира в центъра на града, посочи конкретни примери с пейки, градинки и метро Цв. Цветанов. Той призова да не се бяга от отговорност, когато се прави оценка на едно управление. С БСП и ДПС не бихме участвали в коалиция, но ако имаме повече от 120 депутати, ще поемем отговорността сами. Най-приемливите партии за коалиция биха били сестринските партии от ЕНП, добави той.
Тройната коалиция вече не съществува, всяка партия от нея вече се явява сама на избори, каза Пламен Константинов, който призна, че не е политик, но имал свое мнение, според което министрите на НДСВ са били експертите в управлението.
Напоследък е модерно всеки да напада ДПС, но аз не мога да давам отчет какво е направила партията. Присъствието ми в нея обаче говори за отношението ми към нея, обяви Е. Кременлиев.
Атака не е обременена от участие във властта и няма да се оправдава. Нямаме и очакване да участваме в следващо управление, категоричен беше Явор Нотев.
Корупция и политическа манипулация представлява доганизацията, обясни А. Семов. 2 века след Франция България има своя крал-слънце, който казва "България- това съм аз", добави той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6015 |23.06.2009 Битката за 25 МИР започна . 0| 4829 |04.06.2009 Бизнесът се включи в битката срещу купуване на гласове . 7| 4518 |12.10.2008 П. Димитров: Финансовата криза ще доведе до намаляване на работните места . 9| 5000 |11.07.2008 Д. Луджев: Некадърност в армията доведе до взрива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads