Реклама / Ads
1| 3008 |02.04.2023 НОВИНИ

Бившият губернатор на Арканзас влиза в битка с Тръмп за номинацията на републиканците

.
Източник: личен архив
Бившият губернатор на американския щат Арканзас Ейса Хътчинсън обяви днес, че ще се кандидатира за номинацията на Републиканската партия за изборите през 2024 г. с прокламация, която го отличава от останалите настоящи и потенциални републикански кандидати: той обяви, че бившият президент Доналд Тръмп трябва да се оттегли от надпреварата, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
 

В интервю за предаването „През тази седмица“ на телевизия Ей Би Си Хътчинсън призова Тръмп, който обяви кандидатурата си през ноември, да излезе от състезанието, след като в четвъртък му бяха повдигнати обвинения в Ню Йорк, в резултат от разследване за плащането на пари за мълчание на порнозвезда.

 

Това, което имам предвид е, че на първо място, тази длъжност е по-важна от всеки отделен човек. И затова, в името на длъжността в президентството, наистина мисля, че това е незначителен епизод за отвличане на вниманието, той (Тръмп) трябва да е в състояние да се съсредоточи върху очаквания съдебен процес, а има и презумпция за невинност, каза Хътчинсън.

 

Хътчинсън, който беше губернатор на южния щат на САЩ от 2015 до началото на тази година, след като преди това е бил член на Камарата на представителите, каза, че ще обяви официално кандидатурата си в Арканзас по-късно този месец, но вече е решил да се кандидатира за президент на САЩ.

 

Убеден съм, че хората искат лидери, които залагат на най-доброто в Америка, а не само на най-лошите ни инстинкти, каза Хътчинсън.

 

Хътчинсън и преди е критикувал Тръмп. Днес той даде да се разбере, че няма да се поколебае като кандидат да се конфронтира с Тръмп, който остава популярен сред мнозина републиканци, въпреки че стана първият бивш държавен глава, на когото са повдигнати обвинения.

 

Мисля, че повдигането на обвинения на бивш президент е тъжен ден за Америка, каза бившият губернатор.

 

Запитан дали Тръмп трябва да се оттегли от надпреварата, Хътчинсън каза: „Е, знаем, че трябва, но в същото време знаем, че няма да го направи“.

Други републиканци, които са обявили кандидатурите си за номинацията на партията, са бившият губернатор на Южна Каролина  Ники Хейли и инвеститора активист Вивек Рамасвами.

 

За възможни кандидати са смятани също бившият вицепрезидент Майк Пенс и настоящият губернатор на Флорида Рон Десантис.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4362 |26.03.2023 Нагли станали шофьорите на мигранти, смята бившият шеф на КАТ - София . 11| 3922 |24.03.2023 Бившият министър на отбраната Н. Свинаров: Няма европейски механизъм за мир, за какъвто говори Радев . 9| 4905 |01.03.2023 Бившият ИТН Георги Георгиев със заплахи към ПП, ако не бъде водач . 6| 3716 |23.02.2023 Бившият шеф на ”Ел Би Булгарикум” обвини министъра на икономиката в лобиране за фирма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads