Реклама / Ads
6| 3677 |23.02.2023 НОВИНИ

Бившият шеф на ”Ел Би Булгарикум” обвини министъра на икономиката в лобиране за фирма

.
Николай Маринов
Бившият директор на държавното дружество ”Ел Би Булгарикум” Николай Маринов обвини директно служебния министър на икономиката Никола Стоянов в лобиране за фирма, от която компанията да внася мляко от Унгария. Пред Би Ти Ви той уточни, че е отказал офертата му. Разказа, че фирмата е доставяла мляко от същата мандра, от която доставя фирмата, с която ”Ел Би Булгарикум” работи.
 

Вчера Маринов си размени редица обвинения със Стоянов и новия шеф на държавното дружество Владимир Русев. В едно от тях Маринов беше обвинен, че е сключил договор с българска фирма, създадена непосредствено преди това, за доставка на мляко от Унгария. По думите на Стоянов и Русев суровината не отговаряла на необходимите изисквания и била на висока цена.


Бившият шеф на "Ел Би Булгарикум" обясни, че с постъпването си на поста на 1 декември м.г. е назначил анализ на всички доставки на мляко. Цената е варирала между 1.52 и 1.55 лв. за литър. В тази цена се калкулирал и транспортът, който е около 15-20 ст. на литър. Маринов решил да оптимизира разходите и да потърси по-добри оферти. Така служители в дружеството намерили българска фирма, която доставя мляко от Унгария.


"Тогава не знаех кога е създадена фирмата. Изпратихме запитване за оферти. Това не беше конкурс, не беше и обществена поръчка. Проверено е маслеността на млякото и отговаря на изискванията на "Ел Би Булгарикум". В една от срещите ми с министъра на икономиката той ми сподели, че ще ми прати оферта за българска фирма, която доставя мляко. Като се върнах в кабинета си вече имах изпратена оферта на електронната си поща. Оказва се, че те внасят от същата ферма, от която внася фирмата, с която вече работихме. Само че получената оферта от министъра беше с показатели, които не отговарят на качеството и цена", обясни Маринов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3089 |23.02.2023 Новият шеф на ”Ел Би Булгарикум”: Предстои да се види какво е финансовото състояние на дружеството . 11| 3313 |22.02.2023 Пригожин обвини генералите Шойгу и Герасимов, че искат да откраднат победите на ”Вагнер” . 7| 3101 |22.02.2023 Отстраниха изпълнителния директор на държавната компания ”Ел Би Булгарикум” . 19| 4612 |21.02.2023 Бившият премиер на Русия Михаил Касянов определи войната на Путин като провал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads