Реклама / Ads
0| 3155 |16.03.2022 НОВИНИ

Благовест Белев, ПП: България ще окаже хуманитарна помощ на Украйна и това е достатъчно

.
Благовест Белев Източник: стопкадър, БНТ
”Ситуацията е следната - разполагаме с определен брой самолети - под 10, които могат да летят. Това са самолети на разположение на въздушните сили. Отчитаме, че не са достатъчно за охраняване на българското небе, затова се възползваме от възможността за колективна отбрана. В България има самолети на съюзническите сили, натовски от Нидерландия и Испания, и те са се заели с тази цел.” Това каза Благовест Белев от ”Продължаваме Промяната” и зам.-председател на комисията по отбрана пред bTV.
 

По думите на Белев ситуацията около самолетите се “драматизира” и че съществуват две различни линии на говорене, което не е причина за разединение, а е просто изразяване на различни мнения по темата. "Президентът вчера в своето изявление в Румъния на дискусията с румънския си колега много елегантно каза, че България е член на НАТО", каза той.

 

"Президентът вчера в своето изявление в Румъния на дискусията с румънския си колега много елегантно каза, че България е член на НАТО. След като е член на НАТО, ние се ползваме с всички права и задължения. Ние отдавна сме членове на НАТО, но войната в Украйна сега ни даде възможност ние да преосмислим какво значи това“, коментира Белев.

 

"Искам да кажа нещо, което и преди да съм казвал и не ме е страх да го повторя - българската армия е с много висок дух и за нея винаги трябва да се говори с нужното уважение", категоричен е депутатът от ПП.

 

Той уточни, че е посетил висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в град Долна Метрополия, за да се запознае с обучението, базата и т.н. Очаква се да посети и авиобаза „Граф Игнатиево“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2993 |16.03.2022 Топим се най-бързо в Европа. До 2050 България ⅓ от населението - в пенсионна възраст . 0| 3325 |16.03.2022 Експерт: Врътне ли ”Газпром кранчето” спасението за България е азребайджански или втечнен газ . 0| 2968 |15.03.2022 Сербезова: Солидарни сме с украинския народ, България вече осигурява лекарства за Украйна . 0| 3276 |15.03.2022 България ще намали енергийната зависимост от Русия с ⅔ до края на годината… ако се наложи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads