Реклама / Ads
8| 6164 |25.05.2010 НОВИНИ

Боби издъхна внезапно 3 м. след раждане, роднини крещят: Убиха го

.
Снимка на малкия Боби от семейния албум Източник: в-к Струма
Бащата Миро Димитров от мъка разби стъклото на портала с глава и се окървави, бабите пристегнаха гърдите на изпадналата в шок майка, за да спрат кърмата й, започва разследване кой е отговорен за фаталния край на момченцето, разказва в днешния си брой в-к Струма.
 

3-месечният Боби Димитров от Благоевград издъхна за броени минути малко след 13 часа вчера в детско отделение на Многопрофилна болница за активно лечение в Благоевград, причината за фаталния край на детето според лекари е усложнение след нелекувана двустранна пневмония. Внезапната смърт на бебето предизвика масов протест, паника и припадъци на близки и роднини на входа на отделението, където Боби бил лекуван в последните два дни.

Писъците на майката Нели раздраха болничния двор, бащата Мирослав при научаването на черната вест счупи стъклото на входната врата с главата си. Намеси се охраната, повикана бе полиция и бързо опечалените роднини бяха укротени. Полицаи охраняваха почти целия следобед вчера детско отделение. За около 2 часа след фаталния край на бебето нито един лекар не се показа, за да изрази поне съчувствие на близките. Коментираше се, че докторите са се изпокрили от страх. Пред вратата на отделението в хор роднини и близки на Боби обвиниха за смъртта на първородния син на Нели и Миро личния лекар на детето д-р Христина Марианова.

Ето какво разказа през сълзи майката Нели
: Водих детето през ден при доктор Марианова, казвам й, че детето хърка, а тя ми вика, че е от нослето. Изписа му антибиотик, на който пише, че е за над 2 години. На сиропчето също така пише, отровиха го с тия лекарства. Ходих през ден на преглед, последно, като го видя, ми каза: “Толкова е хубав, нищо му няма.” На всичко отгоре направи ваксина на болното дете и то се влоши.

В разговора се намесва бащата: Тя е виновна, в събота не можахме да я открием, намерихме д-р Веселинска, която веднага ни прати в болницата, ама явно вече е било късно. И колегите на д-р Марианова ни казаха, че сме закъснели. Вчера един лекар вика на жена ми: “Ела да си видиш детето за последно”. Така ли се говори на млада майка, затова тя отвън припадна, майка ми също. Ще стане страшно, казвам ви, убиха детето ми. Десетки роднини бяха окупирали и къщата в ромската махала на семейство Димитрови. Всички ругаеха лекарите, държавата, в която нищо не става, без да се плаща. “Подценяват ни, че сме роми и не ни лекуват. Отделението е пълно с морбили, и то само от ромски деца. Ние, като сме роми, да не сме животни или неграмотни, защо е това отношение, проплака роднина, дошла веднага след като разбрала за смъртта на момченцето. От Гърция пристигнали и родителите на Мирослав, които работят там.

От репортер на “Струма” обвиняваната д-р Марианова, която бе в отпуск, научи страшната новина. Тя не повярва, че Боби, един от нейните любимци, е починал. “Не е възможно, той беше добре, това не е моят Боби, нямаше никакви признаци за тежко състояние. Прегледах го, преди да изляза в отпуск, и детенцето беше добре на слушалка, нямаше температура, въобще нищо сериозно. Проверете внимателно дали това е Боби Димитров, заключи тя. Малко по-късно д-р Марианова разбра и от колеги за случилото се и обясни по телефона: Още не мога да разбера какво се е случило, потресена съм. Чух, че детето повръщало от антибиотика и че в петък през нощта се е влошило. Аз защо не знам, че той повръща, родителите нищо не са ми казали, търсили са ме в събота, но не съм си чула телефона. Тогава се обадили на друг колега и са постъпили в отделението. Просто нямам обяснение за смъртта му.

Пред отделението стоеше дядото на момченцето Филип
. Той бе ядосан, че докторите не разрешили детето, като е било зле, да бъде транспортирано в София. Казали, че трябва да си платят превоза с линейка, възнаграждение на екипа и да си намерят болница, където да го приемат. Щях да намеря пари, само детето да е живо и здраво, но не ми дадоха възможност, заплашиха, че трябва да подпишем, ако по пътя то умре. Да не знаеш какво да правиш. Около 15 часа съдебен лекар започна аутопсия на малкия Боби, с която да се установи точната причина за смъртта.

Родителите и близките заявиха, че веднага след погребението ще депозират жалби до директора на болницата, до прокуратурата, ще ангажират адвокати и започват разследване на смъртта на детето им. Майката вчера следобед бе неадекватна и в шок от тежката загуба. Жената е кърмачка и старите жени в рода бяха превързали гърдите й, за да спрат изкуствено млякото й. След припадъка й пред отделението тя бе на успокоителни инжекции. Бащата Миро бе превързан, след като получил рани от удара с глава в стъклото. (Струма)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4777 |08.02.2010 Пияница наръга две ченгета, едното издъхна . 13| 9662 |17.12.2009 Големият антикомунист Едуард Генов издъхна в САЩ . 1| 4506 |14.01.2009 Пързалки по улиците; транспортът издъхна . 18| 10566 |14.09.2008 Внезапно почина българският Индиана Джоунс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads