Реклама / Ads
21| 5386 |06.03.2009 НОВИНИ

Бойко Борисов обеща да почисти сметище в столичния квартал Зона Б-5

.
Кметът даде начало и на строителните работи по разширението на ул. „Опълченска” в частта й от бул. „Александър Стамболийски” до бул. „Сливница”.
 

Разширението трябва да бъде завършено за 37 дни – до Великден. Шосето ще бъде разширено в отсечката от бул. „Ал. Стамболийски" към бул. „Т.Александров", а след това и към Централна гара. За целта бяха разрушени няколко сгради срещу Мол София, отчуждени от Столична община.

Ще бъде изградена нова контактна мрежа, ВиК, тръби на „Топлофикация", трамвайни линии, асфалт и маркировка. 

stamboliiski_otkrivane09.jpg

"Всички виждате тази тапа, която се получава. Целта е да има две ленти с по три платна до Тодор Александров, с основна смяна и на водопровода, канализацията, телефоните, осветлението, всичко. Тук ще стане един добър пътен възел", каза Борисов. По думите му хората трябва да изтърпят около 40 дни, но след това ще имат огромен булевард, с тротоари и зелена площ. Реконструкцията струва около 1,8 млн. лева.

Борисов откри и ремонтираната отсечка на бул. „Александър Стамболийски” в частта от ул. „Опълченска” до бул. „Възраждане.” 

"Както знаете зимата ни завари, но въпреки това вече приключихме, основно са подменени водопровод, канализация, топлофикация, телефони, осветление, трамвайни линии и контактна мрежа", каза кметът. 

Що се отнася до образувалите се сметища в различни райони на София и по-конкретно това между Руски паметник и Зона Б 5, за което Frognews.bg писа днес, кметът коментира: За да няма боклуци, хората не трябва да хвърлят навсякъде. Той обеща, че ще изпрати да го изчистят. Но каза, че никой не може да пази вместо хората. "Когато направят някъде такова сметище, ние вървим след тях и го чистим", коментира кметът на София.

Пред журналисти Борисов каза още, че общината е изпълнила задълженията си към „Новера” и е изплатила дължимите средства. Така че, ако те не чистят, това било техен проблем. Той каза, че е изпратил писмено уведомление до „Новера”, че всички средства, които общината дължеше на концесионера, вече са изплатени и прикани фирмата „да си гледа концесията”.
Столичният кмет каза още, че днес се е срещнал със синдикатите в градския транспорт и увери, че вероятността за стачка на автобусните шофьори отпада. Във връзка със затварянето на отсечка на бул. „Черни връх” поради ремонт, Борисов каза : „В такъв град живеем, че трябва основно да се строи, реконструира и изгражда пътна инфраструктура”.

Борисов каза още, че не иска да коментира политическите действия на други партии.

stamboliiski_otkrivane09_2.jpg  снимки Вяра Йовева

Даниела Георгиева 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5266 |03.03.2009 Б. Борисов: Няма криза с боклука, има организирани медийни атаки . 34| 4944 |23.02.2009 Балонът "Б. Борисов" щял да се спука като балона "С. Сакскобургготски" . 18| 5741 |17.02.2009 Д. Абаджиев : Партньорството между Борисов и Костов е гротеска . 32| 5045 |16.02.2009 Европейската народна партия иска Борисов за премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads