Реклама / Ads
8| 3159 |26.04.2023 НОВИНИ

Божанков: Познаваме Борисов чудесно - може да поеме ангажимент и да се врътне. Но нямаме право да не опитаме

.
В тази трудна ситуация се опитваме да наложим нашия дневен ред. Има упреци защо разговаряме изобщо с ГЕРБ. В последния парламент отказахме какъвто и да било разговор за дневния ред за председател, той бе избран и дойде със своя дневен ред. Спомняме си хартиената коалиция. Търсим възможност, макар че е рисково. Познаваме си Борисов чудесно - знаем, че може да поеме ангажимент и утре да направи друго. Но нямаме право да не опитаме.
 

Това заяви в предаването “Денят с Веселин Дремджиев” депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

 

Според него едно от основните задължения и приоритети пред депутатите е да се приемат всички закони, необходими за членството ни в Еврозоната. По този начин може да се противодейства на “Възраждане” и техният референдума срещу еврото.

 

“Дали трябва да изтървем тази възможност и да отидем на нови избори? Това значи нови избори плюс референдум, което значи риск за държавата - референдумът за еврото е една стъпка по-близо до този за излизане от НАТО и ЕС. Нямам съмнение в този сценарий. Нямаме право на това и трябва да водим разговор в тази трудна ситуация”, посочи още Божанков. 

 

Той отново повтори обаче, че тези преговори не са за правителство и ПП-ДБ няма да подкрепи правителство с мандат на Борисов. 

 

Депутатът е категоричен - ПП-ДБ няма да отстъпи от дневния ред, зад който стои. 

 

“На нови избори да речем нашата сила може да има с 40 места повече. Не трябва да се ужасяваме от избори. ЗА нас е по-добра алтернатива, отколкото “мижав” дневен ред. Няма да отстъпим от тези законопроекти. Това е рамка, която ще държим до край. Ако опитат в комисии да отлагат или променят самите законопроекти, няма да мине”, смята Божанков.

 

Според Божанков Борисов се е опитал да прехвърли отговорността, говорейки за втория мандат, въпреки че е спечелил изборите и те са на ход. 

 

“Първият мандат е първи мандат. Какво иска Борисов си е негов проблем, ясно поставена е границата. Първият мандат няма да бъде подкрепен от наша страна. Ако Борисов иска, може да си намери подкрепа и в други политически партии. От наша страна разговор винаги по всяко време е възможен за 30-те законопроекта, касаещи съдебната реформа, ПВУ, Еврозоната и Шенген”, допълни Божанков. 

 

Според него шансовете за кабинет с втория мандат не са големи, но ПП-ДБ трябва да опита. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 2932 |25.04.2023 Ще седне ли Борисов да преговаря днес с лидерите на "ПП - ДБ"? . 5| 2820 |22.04.2023 Явор Божанков: Има грешен и по-малко грешен ход в сегашната ситуация, за нас са важни гражданите . 9| 3081 |21.04.2023 Сачева приглася на Борисов. Искат ПП-ДБ официално да се "молят" на ГЕРБ за подкрепа . 13| 4422 |21.04.2023 “Другият” вариант на Борисов: Все по-близо до прегръдка с ДПС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads