Реклама / Ads
6| 2945 |25.05.2023 НОВИНИ

Божанков и Цончо Ганев пак се хванаха за гушите заради гела и 5G

.
В парламента
В Народното събрание пак се хванаха за гушите Цончо Ганев от “Възраждане” и Явор Божанков от ПП по време на дебата по Закона за защита от домашно насилие. Депутатите се караха дълго, като в един момент Ганев тръгна заплашително към опонента си, като му викаше. Председателят Росен Желязков се принуди да ги покани да се разберат навън.
 

Всичко започна с остро изказване на Цвета Рангелова от “Възраждане”, според която законът защитавал интересите на НПО, които щели да събират личните данни на много българи безконтролно. Тя отправи страшно много критики към закона, като подчерта, че той на практика няма да пази жертвите на домашно насилие.

 

Съпартиецът ѝ Цончо Ганев подсили напрежението, като обобщи, че със закона ще стане възможно да се отнемат деца по донос. Той заяви също, че има депутатка от групата на ПП-ДБ, която е подавала такива доноси.

 

В отговор Явор Божанков излезе на трибуната и каза, че думите на Цончо Ганев са конспирация като кемтрейлс и 5G.

 

“Най-накрая ще дойде едно НПО и ще ви отнеме тубата с гел”, подигра се Божанков на клегата си, явно визирайки характерната му прическа.

 

Цончо Ганев направо побесня от думите и тръгна заплашително към представителя на ПП. До физически контакт обаче не се стигна.

 

От “Възраждане” успяха да влязат в конфрикт и с ИТН и накараха Тошко Йорданов да вземе думата и да ги смъмри. От партията на Костадинов обвиниха хората на Слави Трифонов, че се опитват да въведат термини са съжителство, който отваря път за легализиране на еднополовите връзки. От ИТН се възмутиха дълбоко от тази констатация.

 

“Баба и внуче, ако живеят заедно, не са ли в съжителство? И ако внукът е хулиган и тормози баба си, това не е ли домашно насилие?”, попита Тошко Йорданов. Той предупреди “Възраждане” да не упражняват риториката си спрямо ИТН по този въпрос, защото тяхната консервативна позиция за семейството е ясна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3465 |19.05.2023 Скандал в НС след изказване на Божанков. Обвини БСП и "Възраждане" в саботаж на съдебната реформа . 6| 3050 |14.05.2023 Явор Божанков: Зад европейското лице на Мария Габриел ще се разиграе старият български театър . 1| 2905 |10.05.2023 Димитър Ганев: Не виждам коренна промяна в политическата ситуация от вчера до днес . 5| 2839 |07.05.2023 Явор Божанков: ГЕРБ никога не отвориха разговор, че държава така не се управлява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads